İstanbul-İzmir yolunda feci kaza: Aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti

İstanbul-İzmir otoyolunun Balıkesir-Manisa il sınırında sabaha karşı meydana gelen kazada aynı aileden ikisi çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Dün de Konya'da yaşanan kazada 5 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

GİRİŞ 04.07.2022 09:32 GÜNCELLEME 04.07.2022 10:22
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

 Balıkesir'de iki otomobilin karıştığı trafik kazasında 2'si çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

İstanbul istikametinden İzmir'e doğru seyreden Salih A. (25) idaresindeki 35 POL 36 plakalı otomobille Bedri Kebiç (34) yönetimindeki 54 ZP 870 plakalı otomobil, Balıkesir-İzmir-İstanbul otoyolu Savaştepe mevkisinde çarpıştı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri yaralılar Salih A. ile Kazım Akkuş'u (32) sıkıştıkları araçlardan çıkarttı. Yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Balıkesir'deki hastanelere kaldırıldı.

Kazada, 54 ZP 870 plakalı otomobildeki Bedri Kebiç, Beyhan Kebiç (28), Berat Ömer Kebiç (2), Bedirhan Kebiç (1) ve Seyhan Akkuş (47) olay yerinde hayatını kaybetti.

Cenazeler, yapılan incelemenin ardından Savaştepe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve beraberindekiler hastaneye giderek ilgililerden yaralıların sağlık durumu hakkında bilgiler aldı.

Vali Şıldak, hastane önünde yaptığı açıklamada, İstanbul-İzmir Otoyolu Savaştepe ilçesi yakınlarındaki trafik kazasında 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İzmir istikametine giden iki araçtan arkadan gelenin öndekine çarptığını anlatan Şıldak, şöyle devam etti:

"Önde bulunan araçta 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. İki vatandaşımız da yaralı olarak hastanede tedavi altında. Durumları iyi. Otoyoldaki kazanın nedenleri inceleniyor, araştırılıyor, kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadeleriyle ortaya çıkacak bir süreç. Savcılarımız da olay yerinde incelemede bulunup daha sonra otopsi işlemlerine başladı. Üzücü bir kaza. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum."

Olay yerinde incelemede bulunduğunu aktaran Vali Şıldak, Savaştepe ilçesine gelerek yaralıları ziyaret ettiğini ve süreci takip ettiğini sözlerine ekledi.

Vali Şıldak'a, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu ile Savaştepe Kaymakamı Mehmet Yüce eşlik etti.

KONYA'DA DA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün Konya-Beyşehir yolunda meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. 

Konya'da katliam gibi kaza: 5 ölü, 4 yaralıKonya'da katliam gibi kaza: 5 ölü, 4 yaralı

KAYNAK: İHA, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Heryere polis maketi koymakla olmaz er zaman iyi bir takip sistemi ve ortalama hız kameralrının tüm ülkeye yayılması
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Isteyen üzerine alinsin. Bizim ülkemizde araba kullanmayi bilenlerin orani ancak % 5 tir. Onlarin da cogu yurtdisina cikanlardir. Daha nereye, nasil parkedilecegini bile bilmeyen, trafik isretlerini tanimayan kisiler maalesef yollarda. Bizim soförlerimizde sag serit alerjisi var. Sag serit bosken halen sol seritleri isgal eden bir sürü kamyon, TIR, otobüs soförleri var. Kuzey Marmara'da 2., 3. , 4. seritlerde ayni anda kamyon ve otobüsleri yan yana görmek mümkün. Otomobillerde de durum farkli degil. Adam cikmis 90 ile en soldan gidiyor. Böyle mallar var. Bu tür kazalarin olmasi gayet dogal.
    Cevapla
  • viyana 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum bir ayrıntı 2kinci şeritte gidipte aramanın içinde kahvehane misali sohbet ortamı kuran yada kamyoncuları dahi sollamaya mecbur bırakan sürücüler gördüm
    Cevapla
  • viyana 1 yıl önce Şikayet Et
    önce ölenlere Allah rahmet eylesin ben iki gün önce Türkiye den geldim oradaki araç sürücülerini görünce olanlara hiç şaşırmıyorum bunun hizla alakası yok adamin bir eli dışarıda ya tesbih yada sigara diğer elde telefon kamyonlar en sol şeritte diğer araçlar sağdan gidiyor ya üç şeridine aynı andan kapatan otobüs ler çabası yanmayan firen lambasi hangisini sıze sayayım
    Cevapla
  • hidocan almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    abi bilhassa yanmayan kamyon fren lambalari cok sikintili
    Cevapla
  • İzmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadan süratli gelip vurmuş öyle gözüküyor Allah korusun çok dikkat etmek lazım kurallara uymadiysa vuran yada sebeb olan hem bu dünyasını hem ahiretini yaktı
    Cevapla
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Varış noktasına kaç km kalırsa kalsın arkadaş yorgunluk hissettiğin anda mola ver gerekirse yarım saat bir saat uyu kaybettiğin bir saat kaybedebileceğin canından ve sevdiklerinin veya başka sevenlerin canından kıymetli değil... Bir anlık dalgınlığın,hatanın bile şakası yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar