Bedelli askerlik ne kadar oldu? Temmuz ayı zammı ile bedelli askerlik...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon oranlarının ardından bedelli askerlik ücretleri de artacak. Memur maaşlarına gelen yüzde 41,69'luk zamla birlikte bedelli askerlik ücretleri de bu orana göre yeniden belirlenecek. Peki bedelli askerlik ne kadar olacak?

Bedelli askerlik ne kadar oldu? Temmuz ayı zammı ile bedelli askerlik...
Bedelli askerlik ne kadar oldu? Temmuz ayı zammı ile bedelli askerlik...
GİRİŞ 08.07.2022 17:12 GÜNCELLEME 08.07.2022 17:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bedelli askerlik ücretlerinde, ortalama yüzde 41’lik bir artış yaşanacak. Bedelli askerlik ücreti, memur zammı ile birlikte hesaplanıyor. Memurlara yüzde 41,69 oranında zam yapıldı. Bununla birlikte bedelli askerlik ücretleri de yeniden belirlenecek. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ ARTACAK!

Bedelli askerlik ücreti; 2021 yılı ikinci 6 ayı için 43 bin 150 TL, 2022 yılının ilk yarısı için 56 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Yeni oranlarla birlikte bedelli askerliğin 2022 yılının ikinci yarısında 80 bin TL olacağı tahmin ediliyor. 

BEDELLİ ASKERLİK DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Bedelli askerlik düzenlemesini de içeren Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonunda kabul edildi. Teklifle yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlülerin bu hizmetten faydalanabilmelerine imkan sağlanıyor.

Buna göre, "askerliğe elverişli" kararı verilmiş olanlar bedelli askerlikten yararlandırılacak. Ödenecek bedel, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı dikkate alınarak belirlenecek. Seçim sonrasında bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de vazgeçenlere yeni bir hak verilmeyecek.

Bedelli askerlik hizmetinden, fiili askerlik hizmetine başlayanlar; müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanlardan, bedelli askerliğe müracaat edip de seçim öncesi vazgeçenler veya müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemelerini yapmayanlar yararlanamayacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar
    Cevapla
  • afacan 1 yıl önce Şikayet Et
    suclar para veren yok askerlik ayni yakin da bir milyon olacak durmadan zam verdik diye bir hat yaptik saniyorlar bu sefer paranin degeri bitti askerlik herkese esit olacak 6 ay zengine øzel olmayacak ustelik miktar da cok fazla
    Cevapla
  • erbat 1 yıl önce Şikayet Et
    parasi olan zenginler gidiyor 2 yüz bin olsun milletin sirtina her halukarda yukluyorlar zaten
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Askere gitmeyen bedelini öder, Az bile artirmislar, enflasyon oraninda artmasi lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!