Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SGK ve Bağkurluların maaşlarına zam gelirken bedelli askerlik ücreti de yeniden belirlendi.

GİRİŞ 05.07.2022 00:21 GÜNCELLEME 05.07.2022 09:53
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları" konulu genelgeyi yayımladı. Genelgede memur aylık katsayısı da belirlendi. Bununla birlikte bedelli askerlik ücretleri de netleşti.

MEMUR AYLIK KATSAYISI AÇIKLANDI

Memur aylık katsayıları ocak ve temmuz aylarında değişiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgede temmuz-aralık arası uygulanacak olan memur aylık katsayısı 0,333603 olarak açıklandı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 80 BİN 64 LİRA

Açıklanan memur aylık katsayısıyla birlikte milyonlarca gencin beklediği bedelli askerlik ücreti de netleşti. Bedelli askerlik ücreti kanunda belirtildiği şekilde 240.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu belirleniyor. Buna göre, 2022 yılının temmuz ayından aralık ayına kadar uygulanacak olan bedelli askerlik ücreti 80 bin 64 lira olacak. Bedelli askerlik tutarı her yıl ocak ve temmuz ayında yeniden belirleniyor.

Bedelli askerlik ücreti Temmuz-Aralık 2022 dönemi için 80 bin 64 lira olarak belirlendi.

Hesaplama formülü ise şöyle:

240000 x 0,333603= 80.064

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Misafir dediki 1 yıl önce Şikayet Et
    hem askerden kaç sonra bedelli parası külfet ödemek çok zor diyorlar onu kaçmadan düşünecektin bizde zamanında gidip 2 yıl yaptık askerliği hadi hadi çok konuşmayında ödeyin parayı asker kaçakları
    Cevapla
  • Soner 1 yıl önce Şikayet Et
    İşine gelmeyen gitsin askere. Geliri çok olanlar için çıkarıyorlar bu bedelli askerliği. Belirlenen bedel kadar kazancın yoksa git askere.
    Cevapla
  • Giddi gidiyor com. 1 yıl önce Şikayet Et
    Asker kaçak ları çogalacak de sene, yegenlerim ve oğlumun yașları 26 27 28, hepsi universite mezunu kredi borcu 30 40 50 bin lira borç var. her Türk asker doğar dediğimde baba amca saçma sapan konușma diyorlar. Kim giderse gitsin bize ne diyorlar. Elde yokki yatırsakta vatan sevgisi kazansa. Hepsinin aklında yurd dıșına gidip bir daha ülkeye gelmemek. Gecenlerde yeğenin biri yurt dıșı olursa konya kıble olsa yüzümü dönmem diyordu.
    Cevapla
  • Ali Er 1 yıl önce Şikayet Et
    Müesses Nizamın kurucuları : Fakir de ölsün, zaten onlar şehit ! olmak için yaratılmış
    Cevapla
  • Bedel Bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Baya zam gelmiş. Enflasyondaki yalancı gaz şişkinliğinden nasibini almış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!