Sarallar operasyonunda ünlü isimler emniyete çağrıldı

'Sarallar' soruşturmasında yeni gelişme: Aylin Coşkun, Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya, Sinan Engin gibi isimler ifadeye çağrıldı.

GİRİŞ 05.07.2022 11:33 GÜNCELLEME 05.07.2022 13:12
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar suç örgütü ve bağlantılı oldukları değerlendirilen şüphelilere  yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 119 şüpheli için ikinci kez uzatma talep edilirken, soruşturmayla ilgili bazı ünlü isimlerin de emniyete çağrıldığı öğrenildi. 

ÜNLÜ İSİMLER İFADEYE ÇAĞRILDI

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Sarallar grubu olarak bilinen suç örgütü üyelerine İstanbul merkez olmak üzere Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin illerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda aralarında iş adamı Erdal Acar'ın da bulunduğu 119 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin gözaltı süreleri için ikinci kez uzatma talep edilirken şarkıcı Aylin Coşkun, oyuncu Necati Şaşmaz ile Erkan Petekkaya ve Sinan Engin soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere emniyete çağırıldı. Ünlü isimlerden Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya ve Sinan Engin'in ifade vermeye geldiği, Aylin Coşkun'un ise savcılıkta ifade vereceği öğrenildi.

SARALLAR OPERASYONU

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birçok suça karıştığı belirlenen suç örgütü mensuplarının yakalanması için çalışma yaptı.

Şüpheliler tarafından kullanılan adresleri belirleyen polis, İstanbul merkez olmak üzere 13 ilde eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Operasyonda, 117 şüpheli gözaltına alınırken, 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, 6 av tüfeği, kalem şeklinde suikast silahı, bin fişek, çelik yelek ile çok sayıda çek, senet, dijital malzeme, 900 bin dolar ve 413 bin avro ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildiği ve işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 65
  • Trtr 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp teröristleri beşiğinde sallıyor bizde yunanla , israille , abd ile sarallarla uğraşıyoruz bakın hırsız içerde olunca kilit tutmazmış görünen düşmanla cenk etmek kolay bu olayı küçümsemiyoruz olması gereken ama göz göre göre chp li belediyelerin doldurduğu teröristlere laf edincede polis niye dokunmuyor oluyor dokununca hükümet chp ye operasyon yapıyor oluyor hükümet chp ye operasyon yapsaydı bahanelere gerek kalmadan diktatörlüğün dik alasını görürdünüz bu kadar kör olmayın !!! İnat etmeyin bu ülkede batarsak hep birlikte çıkarsa hep birlikte 3 günlük dünya için hainlere yol vermeyin
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Polat Alemdar işin içine girdiyse saralları gömer.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    cete mafi derler bakarin on kisi yakalanir koca ulkeyi bu on yirmi kisi mi konrol eder direk vuracaksin o dk hepsinin mallarina el koyacaksin ve idam edeceksin
    Cevapla
  • Yakup Mil 1 yıl önce Şikayet Et
    Saral ailesine karşı çok daha büyük operasyon yapılmalı
    Cevapla
  • Bucaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır sarallara operasyon operasyon neymiş arkadaş bitmedi gitti. bunlar bu kadar çok mu yoksa alıp alıp salıyorlar mı anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti