Kadir Şeker davasında karar verildi

Yeniden yargılanan Kadir Şeker'in tutukluluğunun devam etmesine karar verildi. Savcının tahliye talep ettiği Kadir Şeker'in cezaevinden çıkarılması bekleniyordu.

GİRİŞ 05.07.2022 15:26 GÜNCELLEME 05.07.2022 15:48
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulduğu için yeniden yargılanan Kadir Şeker,  tutukluluğunun devam etmesine karar verilip, cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü.

OLAY

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.

Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran, hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtaya gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına karar verildiği belirtilmişti.

KAYNAK: AA, DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 162
  • Anka kuşu 1 yıl önce Şikayet Et
    2-3 seneye kalmaz çıkar
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek bıçak darbesi darbesi.... Olay şaibeli.. Kadire verilen ceza bence.... Yoldan geçiyomuş... Falan filan.... O bıçak üzerinde neymiş.. Tırnak mı törpülüyecekmiş.... Planlı bence bu olay..
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha ağır ceza almalı... Medyayla yargılama olmaz... Adam ölmüş...
    Cevapla
  • Misafir Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ya yargılamayı medya ve kadın savunucuları yapıyor maalesef durum bu soruyorum size şimdi bu adam sustalı bıcağı ne için taşıyor bunu cevaplayın
    Cevapla
  • Sosyal Çalışmacı 1 yıl önce Şikayet Et
    1. Mağdur nişanlısıyla sadece tartışmaktadır 2. Fail şiddet zannettiği olayı medeni bir insan gibi polise ihbar etmemiş 3. Fail yanında yasadışı ölçülerde delici kesici bir alet olan bıçak taşımaktadır 4. Fail ambulans çağırmamış, olayı yerini terk etmiş 5. Fail adam yaramalama zannettiği adli vakiayi polise bildirmemiş 6. Fail maktülü bicakladiktan sonra eve gidip uyumuş 7. Cinayet şikayet gerektirmeyen soruşturma konusu olaydır 8.Taksirli suç da suç olup sadece taksirat cezadan indirim sebebi olabilir, beraat sebebi olamaz
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Polise ihbar etse ne olacaktı? Polis gelene kadar kadının ölmesi gerekiyor!! İşte bu tür olaylar adalete güvenilmediği için oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?