KADEM'den Can Ataklı davası açıklaması

KADEM'den Can Ataklı'nın başörtülü öğretmene yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davaya ilişkin açıklama geldi.

KADEM'den Can Ataklı davası açıklaması
KADEM'den Can Ataklı davası açıklaması
GİRİŞ 05.07.2022 17:04 GÜNCELLEME 05.07.2022 17:04

Milli Eğitim Bakanlığı’na ait EBA TV’de eğitim veren başörtülü bir öğretmen hakkındaki düşüncelerini, provokatif bir dille ortaya döken Gazeteci Can Ataklı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan dava açılmıştı.

Gazeteci Mustafa Can Ataklı’ya açılan davanın sekizinci duruşması, 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü saat 13:50’de Çağlayan Adliyesi 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

KADEM, "İlk günden itibaren konunun takipçisi olduk" diyerek, "Müşteki sıfatıyla katıldığımız davayı bu duruşmada da takip edecek ve duruşma sonunda Çağlayan Adliyesi önünde (C kapısı- Meydan) basın açıklaması yapacağız" açıklamasında bulundu.

EBA TV'de başörtülü öğretmeni hedef alan Can Ataklı davasında yeni gelişmeEBA TV'de başörtülü öğretmeni hedef alan Can Ataklı davasında yeni gelişme

KADEM'den konuya ilişkin açıklama şu şekilde:

CAN ATAKLI DAVASININ SEYRİ

23 Mart 2020 tarihinde EBA TV’deki başörtülü öğretmen hakkında sarf ettiği sözler sebebiyle hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik sucundan dava açılan Ataklı, “Şu an okullarda başörtülü öğretmen var mı? Var. Ama milyonlarca öğrenciye rol model olarak türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. Yani bana özgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. İlk gün türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz’’ şeklindeki sözleriyle kişi hak ve özgürlüklerini ve dini inançları hiçe sayarak milyonların gözü önünde suç işlemiştir.

Can Ataklı, ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırını aşan nefret içerikli bu söylemleriyle toplum içinde ayrımcılığa sebebiyet vermiştir. KADEM olarak kişilerin din ve inanç hürriyetlerinin kutsal olduğuna, özgürlüklere karşı bu tarz kısıtlayıcı ve tektipleştirici aşağılamaların eleştiri ya da yorum olarak kabulünün mümkün olmadığına inanıyoruz.

Bu gerekçelerle açılan ve bugün sekizinci duruşması görülecek, Can Ataklı davasında sanığın üzerine atılı suçtan ceza almasını bekliyor, kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve nefreti besleyen her türlü eylem ve söze karşı verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur… 

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde