Kadir Şeker hakkında tahliye kararı verildi

Avukatının itirazı kabul edilen Kadir Şeker hakkında tahliye kararı verildi.

GİRİŞ 07.07.2022 17:00 GÜNCELLEME 07.07.2022 20:21
Bu Habere 380 Yorum Yapılmış

Konya'da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında verilen ceza bozulan Kadir Şeker, yeniden yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılınca, avukatları karara itiraz etti.

Avukatının itirazı kabul edilen Kadir Şeker hakkında tahliye kararı verildi.

OLAY

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.

Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası "haksız tahrik" nedeniyle 15 yıla, "iyi hal" indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmedildiği belirtilmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince dün 5 Temmuz yeniden yargılanan Kadir Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 380
  • 61KENARABENİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada boş boş gereksiz ve anlamsız yorum yapanlara sesleniyorum.Bu vatandaş ve bunun gibi birileri olmazsa yani pısliğe karşı durma cesareti gösteren birileri cıkmayacaksa sizin karınıza kızınıza birileri musallat olduğunda ,yanında ve yakınında birileri olupta bu gibi sapıklara gerekn müdahalede bulunmazsa ... yahu kadını dövüyorlar ,öldürüyorlar orada bulunanlardan bir tene bile bir delikanlı babayiğit cıkıpta bu duruma müdahale etmiyorlar.... dermisiniz demezmisiniz...Ya aklınız yok yada ....zeka sıkınsı yaşıyorsunuz.
    Cevapla
  • Leyla 1 yıl önce Şikayet Et
    Karde asayiştennpolis sorumludur, herkes kendi gpvenligini kendi adaletini uygulamaya koyarsa anarşi olur memlekette, Bundan sonra parklar bunun gibi sözde namus bekcileriyle dolup taşar artik, neymis kadina laf atti öldür neymis kiza yan bakti öldür vs vs. Sen haddini bilde konus edepsizlik yapma
    Cevapla
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    ekmek calsak cıkamayız içerden ki bu beraat etmiş
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık millet insanları yanında karısı varken öldürür Eşini tehdit eder Eşim bana saldırdı bu adam da kurtarmak için öldürdü dedirtir ve dışarda Üstünde bıçakla gez adamla tartış Polis jandarma var mı bu ülke de var Arasaydı ya 155 yada 156 yı Bu karar hiç olmadı hiç Ayrıca ufak tefek karı koca arası tartışmalarda şimdi cinayetler başlarsa üçüncü kişiler tarafından ne olacak? Ayrıca eşiyle tartıştı diye bir erkek ölümü hak etmiş mi oluyor?
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    61 kelek nikli, Ha eşi olmuş Ha dostu Ha sevgilis Ha nişanlisi Ha nikahsiz yasadigi biri olmuş ne fark eder kardeş. Sen kafani sadece bu basit ve saçma şeyemi taktin Allah sana akil versin.
    Cevapla
  • 61KENARABENİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne eşi yahu ,eş meş yok ortada .Kaç senedir gündem olan bir haberdeki içerikten haberin bile yok boş boş ve anlamsız bir yorum yapmışsınız...
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyadaki mahkemesi beraatle sonuçlanmış olabilir ama asıl mahkeme ahirette.
    Cevapla
  • sade vatandaş. 1 yıl önce Şikayet Et
    adalet yok. bu olay nefsi müdafa değilki salasın adamı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!