Esenyurt'ta sağanak yağış su baskınlarına yol açtı

Esenyurt'ta etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Kıraç'ta bir çok ev ve işyerini su bastığı öğrenildi. İlçeden geçen bir derenin taştığı ve çevredeki vatandaşların zor durumda kaldığı belirtildi.

GİRİŞ 10.07.2022 03:54 GÜNCELLEME 10.07.2022 03:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sağanak yağış Esenyurt ilçesinde gecenin ilerleyen saatlerinde etkili oldu. Yağışla birlikte sel suları yolları doldururken, birçok ev ve işyerini de su bastığı öğrenildi.

İlçede bulunan bir derenin taştığı öğrenilirken dere çevresinde bulunan vatandaşların ise güçlük çektiği belirtildi. 

Bölgedeki yoğun yağış devam ederken, belediye ekipleri de ilçede çalışmalarını sürdürüyor. 

FABRİKADAKİ 4 İŞÇİ MAHSUR KALDI

Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Yağış nedeniyle fabrika sular altında kalırken, elektrik kaçağı ihtimaline karşı işçilere müdahale edilemediği öğrenildi.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, gece saatlerinde aniden bastıran yağmur sonrası su baskını yaşanan bölgede çalışmaları yerinden takip etti. Başkan Bozkurt, “Evler boşaltıldı, bir sorunla karşılaşmadık” dedi.

Bugün yapılan son dakika uyarıların ardından Esenyurt’ta geçtiğimiz yılda su baskını yaşanan Pınar Mahallesi Bölgesi’nde yeniden bir baskın yaşandı. Yaşanan baskına sokakta ve bazı evlerde baskın nedeniyle zarar gördü. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından tahliye edildi.

Yaşanan olay sonrası Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Görevlilerden de bilgiler alan Bozkurt yaptığı açıklamada, “Burası uzun yıllardır yapılan yanlışlıklardan dolayı alt yapısı kötüydü. Biz göreve geldiğimizden bu yana düzeltmeye çalışıyoruz. Acil müdahale ettiğimiz için sorunun büyümesini önlüyoruz. Her yıl yaşanan sel felaketi burada geçmiş yıllardaki dere kesimlerinde imarın yanlış seçilmesinden kaynaklanıyordu. Şu anda dere ıslah çalışması devam ediyor. Bu noktaya kadar geldik. Kısa sürede bitireceğiz. Şu anda da sorun olmasın diye bütün ekiplerimiz iş başında. Gerekli düzenlemeleri yapıyorlar. Şu anda bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan kişi yok. Bir iki aile vardı onlar önceden boşaltıldı. Biz bir önceki sel felaketinden sonra zaman zaman zabıta ekiplerini gönderip oraları boşaltıyorduk. Şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadık” dedi.

KAYNAK: DHA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Suc Meteorolijin kardesim, önceden haber verselerdi IBB önlem alirdi, mesela bayramin ayin 9 unda oldugunu önceden biliyorlardi 8 inde kurban eti dagittilar. Hatta Ramazanda ezandan önce iftar bile actilar..
    Cevapla
  • kaş 34 1 yıl önce Şikayet Et
    chp ve hdp nin bölgesi
    Cevapla
  • alonegreywolf 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu koooş....!
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef .baska yerde olabilir lutfen saha sonra tekrar deneyiniz
    Cevapla
  • altan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu Belediye Başkanı açıklaması çok açık bir şekilde üç senedir hiç bir şey yapmayıp yatan ve suçluluk psikolojisiyle konuşan bir adamın açıklaması
    Cevapla
  • Doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi kesin öyledir koskoca 3 yıl olmuş düzeltmeye çalışıyormuş bu boş laflara karnımız tok 3 yıldır yatmaktan başka naptınız 3 yıl az bir zaman mı maalesef belediyeler eskisi gibi çalışkan değil gerçi insanlarda değişti tembellik ve miskinlik sardı hepimizi Allahım bu gafletten bizi bir an önce kurtarsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...