CHP'nin İBB sözcüsü tatilden devlete akıl verirken yakalandı

İBB Meclisi CHP grubu sözcüsü Tarık Balyalı felaketi yaşayan İstanbulluların yanında olan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi eleştiren bir tweet atarken konumunu açık unuttu ve tatilde olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 10.07.2022 21:36 GÜNCELLEME 11.07.2022 09:48
Bu Habere 244 Yorum Yapılmış

İstanbul'da sağanak yağmurun tedbirsizlik ve İBB'nin organizasyon eksikliği nedeniyle felakete dönüşmesinin ardından CHP'li Başkan Ekrem İmamoğlu ve ekibi tartışmaların odağına oturdu.

İmamoğlu'nun tatilde olduğu ortaya çıkarken CHP'nin İBB meclis sözcüsü Tarık Balyalı da mağdur İstanbul halkının yanında olan AK Partili isimleri eleştirirken kendi kendini ele verdi.

KONUMUNU AÇIK UNUTAN CHP İBB SÖZCÜSÜ TATİLDEN DEVLETE AKIL VERİRKEN YAKALANDI

İBB Meclisi CHP grubu sözcüsü Tarık Balyalı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin selin vurduğu Esenyurt'taki basın toplantısında İstanbul Valisi Yerlikaya'nın yanında olmasına tepki gösterdi. Bu sırada konumunu açık unutan Balyalı'nın bu tepki tweetini Balıkesir Edremit'te tatilden attığı ortaya çıktı.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Afet bölgesine gitmemiz, orada vatandaşımızla birlikte olmamız, çalışmalara katkı sunmamızdan daha doğal ne olabilir? Bunu sorgulamak yerine, 3 yıldır hiçbir afette görevinin başında, vatandaşın yanında olmayanlara şu soruyu sormak akıllıca olur; “Sen neden burada değilsin?” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bayramın birinci günü gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış sonrasında Haramidere'nin taşması nedeniyle Esenyurt ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Başlatılan Hasar-Zarar Tespit Komisyonu çalışmalarında, Yeşilkent ve Pınar mahalleleri başta olmak üzere 18 mahallede 134 konut, 15 iş yeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 caminin su baskınından zarar gördüğü tespit edildi.

YARDIM ÖDEMESİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Gün içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde ev ve iş yerlerindeki taşkın suyu ve rüsubat (birikinti) temizliği tamamlandı. Yapılan incelemelerin ardından AFAD Başkanlığı ve Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından taşkından zarar gören konutlar için 5 bin lira, iş yerleri için 10 bin lira yardım ödemesine başlandı. 60 konut ve 4 iş yerine ödemeler yapıldı, diğer ödemeler devam ediyor.

Ayrıca, zarar gören konutlarda ikamet edenlerden barınma ihtiyacı bulunan 91 kişi, KYK Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdunda misafir edildi. AFAD Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan çalışmalar ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlıkları iş birliğiyle sürdürülüyor.

Valiliğin açıklamasında bölgede devam edecek hava muhalefetine karşı bütün vatandaşların tedbirli olmaları ve yapılan uyarıları dikkatle takip etmeleri gerektiği belirtildi.

ÇALIŞMADA 835 PERSONEL VE 217 ARAÇ GÖREV YAPIYOR

Türkiye Afet Müdahale Planı Kapsamında taşkınla ilgili çalışmalarda, Arama ve Kurtarma Çalışma Grubunda, İstanbul, Bursa ve Sakarya AFAD İl Müdürlüğü personeli ile 5 JAK Dalgıç, 26 PAK personeli olmak üzere toplam 71 personel ve 18 araç; Beslenme Çalışma Grubunda, İBB 12 personel ve 6 araç, 14 İHH personeli ve 1 araç, 22 Kızılay personeli ve 3 araç olmak üzere 48 personel, 10 araç; Enerji Çalışma Grubunda, BEDAŞ'tan 11 personel ve 4 araç; Sağlık Çalışma Grubunda, İl Sağlık Müdürlüğünden 12 personel ve 3 ambulans; Ulaşım ve Altyapı Çalışma Grubunda, İBB 348 personel ve 116 araç, Esenyurt Belediyesinden 296 personel ve 60 araç, Karayolları Bölge Müdürlüğünden 12 personel ve 6 araç olmak üzere toplam 656 personel ve 182 araç; Hasar-Zarar Tespit Çalışma Grubunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden 13, Defterdarlıktan 10, Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfından 19, toplam 32 personel olmak üzere 835 personel ve 217 araç görev yapıyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 244
  • 7654 1 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul dua et'ki ; Daha büyuk bir afet ile karşilaşma. Yoksa: Bütun şehir bataklıga batar.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oluyor bunlar Allah'ın afati sakin olun normaldir olabilir
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Afet doğal ve normal bunda herkes hemfikir.Fakat sonrası çok anormal.Düşünebiliyormusunuz herkesin İHMALOĞLU gibi sakin olduğunu.
    Cevapla
  • Savunan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ahlaksiz Chdpkk zihniyeti ayni böyle kukla Cumhurbaşkani getirmek istiyor,Batinin uşaği bir Türkiye olsun diye...
    Cevapla
  • f.s.m. 1 yıl önce Şikayet Et
    bu insanların görevi istanbulun sorunları ile mücadele etmek değilmi, eee, görevinin başında değil iseler bu suç değilmi, eeee, görevi suistimal ediyorlarsa bukadar insan mağdur oluyorsa karşısında bir suçlu dlması gerekmez mi neden görevden el çektirilmiyorlar...
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Afet tatil beldesinden yönetilebiliyor ise,İBB de yediği içtiği yattığı uyuduğu evinden de yönetilebilir,daha İBB sınırlarına bu görev için uğramana gerek yok Ey İHMALOĞLU.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı