Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı

Kovid-19 vakalarının artması üzerine, Kovid-19 aşıları hatırlatma dozları için aşı randevuları da açıldı. Bayramda İstanbul’da olanlar aşı olmak için hastanelerin yolunu tuttu.

GİRİŞ 12.07.2022 13:19 GÜNCELLEME 12.07.2022 14:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dönemde Kovid-19 vakalarının tekrar artışa geçtiğini, Kovid aşıları hatırlatma dozları için aşı randevularının açıldığını açıklamıştı. Kovid-19 aşısı hatırlatma dozu randevuları da açıldı. Kurban Bayramı’nda İstanbul’da olanlar hatırlatma dozu için randevularını alarak, aşı olmak için hastanenin yolunu tuttu. 

"HATIRLATMA DOZU ÖNEMLİ"

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji bölümü doktoru Dr. Büşra Özcan, "Biontech, Sinovac ve Turkovac aşılarımız mevcut. Vatandaşlarımız üç aşıyı da yaptırabiliyorlar. Bayram süresince 08.00-00.00 arasındaki saatlere randevu alıp, aşı olabilirler. Hatırlatma dozu önemli, gelmelerini bekliyoruz. Özellikle son aşısı üzerinden 6 ay geçmiş olanların gelmesi gerekiyor." dedi. 

Turkovac aşısı olan Cengiz Yıldız "8 ay önce aşı yaptırmıştım. Bugün de 4. dozu yaptırıyorum. Turkovac yaptırıyorum. Devletimiz, bilim adamlarımız o kadar çalışma yaptı, Turkovac için. Onların çalışmalarını takdir ederek Turkovac yaptırdım. Daha önce Sinovac ve Biontech yaptırmıştım. O zamanlar Turkovac olsaydı, Turkovac yaptırırdım. Sağlık Bakanımız açıklama yapmıştı ‘Artış var’ diye. Ben de toplu taşıma kullanıyorum o yüzden yaptırdım" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • TC vatandaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiziğin bu iş ile alakası olmadığını bu konuşmandan belli oluyor antikorun kovid19 durdurmaz T hücreleri savaşır Kovide karşı ve aşılarda T hücrelerini çoğaltmaz nokta selamlar size bol aşı vurmalar
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ersin Korkut'a geçmiş olsun
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    alismak gerek bundan sonra her uc yada alti ayda bir vurulmasi gerek kisaca olsan tam etkisi yok sadece ya tutarsa olacak artik dua edelim kendimiz yapiyoruz paramiz biz de kalacak baska marka isten olur ise kendiisi ødesin farki ve parasini
    Cevapla
  • mete 1 yıl önce Şikayet Et
    2 sinovak, 2 biontek yaptım. 6 ay geçti. Acaba bu sefer ne yaptırsam?Var mı bi uzman görüşü?
    Cevapla
  • yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    biontech, sinovak, turkuvac diğer rus, ingiliz aşılarını karıştırt kokteyl şekilde vurdurursan ölümsüzlük iksirine kavuşursun : )))))
    Cevapla
  • DrFatih 1 yıl önce Şikayet Et
    3.Biontech tavsiye ediliyor (mesela Avrupa da 3. aşı ilk ikisinin aynısından olması tavsiye ediliyor)
    Cevapla
  • keremcan 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyalıklar belli oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem