Ali Erbaş: Konya'daki olay bizi çok üzdü

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cuma hutbesinde eylem yapan doktorlar ve sağlık hizmetlerine ilişkin tepki çeken ifadeler kullanan imam Ahmet Gür hakkında açıklama yaptı.

Ali Erbaş: Konya'daki olay bizi çok üzdü
Ali Erbaş: Konya'daki olay bizi çok üzdü
GİRİŞ 13.07.2022 09:32 GÜNCELLEME 13.07.2022 09:57
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Konya-Selçuklu Kayalar Camii imamı Ahmet Gür, cuma hutbesinde Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesine tepki olarak protesto eylemine katılan doktorları eleştirmişti.

Diyanet ve Konya Valiliği'nden açıklama: İmam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldıDiyanet ve Konya Valiliği'nden açıklama: İmam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldı

Sağlık çalışanlarıyla ilgili sözleri gündem olan İmam hakkında kararSağlık çalışanlarıyla ilgili sözleri gündem olan İmam hakkında karar

Ali Erbaş'la konuşmasını köşesine taşıyan Öztürk konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, olanları Hac'da öğrendi. Hemen belirteyim, Dr. Ekrem Karakaya'nın da bir yakını din görevlisi. Başkan Erbaş hem olana, hem de imamın sözlerine üzüldü. Din görevlisi, keşke sözlerini seçerek kullansa ve yeni gerilimlerin kaynağı olmasa. Bu durumu Diyanet İşleri Başkanı Başkan Ali Erbaş'a sordum. Şunları söyledi:

“Konya'daki olay bizi çok üzdü. Cuma günü minberden oldukça üzücü ve minbere yakışmayan bir konuşma yapan imam ile ilgili aynı gün soruşturma başlattık. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki gereği neyse yapılacaktır.”

Şimdilerde hastane basmak, sağlık çalışanlarına saldırmak, hatta ölümle tehdit etmek yaygınlaşıyor. Bu konuda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uyarıcı bir hutbe hazırlamasına  ihtiyaç olduğu günlerdeyiz.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • Dr. 1 yıl önce Şikayet Et
    Açıklama yapan din görevlisi ne soruşturma başlatılıyor tüm Türkiye de grev yapan Doktor Lara ne işlem yapılıyor.
    Cevapla
  • Sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    2 kilo grev, 1, 5 kilo da ttb alayım.. Randevu kalmamış yoksa ondan da almak isterdim..
    Cevapla
  • Urfa 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktorlar öyle simarmiski onlarla konuşulmuyor vatandaşı ezik bı gözle bakıyorlar neden vatandaşın hakkı savunulmuyor her zaman ölen haklı değildir ne olursa olsun insana zarar vermek ahlaki deyildir hoca bı anlık öfkesine yenilmiş abartmiyalim
    Cevapla
  • 40 hakli 1 yıl önce Şikayet Et
    Imam cok dogru soyluyor anliyana
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumun ss alındı. Savcılıkta derdini anlatırsın
    Cevapla
  • Şeref SOYSAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyet ile yakında ameliyat olacak cerrah bulamazsın o zaman da imam doru söylüyor dersin ...
    Cevapla
  • Dogrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozellikle devlet hastanesinde ki hemsire kendini hastane sahibi zannediyor ve hastaya ne hakaretler ediyor. saglikcilarin şiddetinden hasta ve hasta yakinlarina da sahip cikin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten refah artışı ve vergide adalet mesajı
Şampiyonluk maçına U-19 ile çıkmıştı: Hesaplarımız incelenebilir