KYK yurtlarında ücretsiz kalınabilecek! GSB’den öğrencileri sevindirecek yeni hamle!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan KYK yurtlar yaz aylarında kapılarını 18-25 yaş arasındaki gençlere açıyor. Hayata geçirilen yeni uygulama ile birlikte gençler Türkiye’nin güzelliklerini görme fırsatı yakalayacak. Başvuru işlemleri yurt müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilecek. Önceden müracaat yapmayan adaylar yurtlarda kalmasına izin verilmeyecek. İşte Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklama

KYK yurtlarında ücretsiz kalınabilecek! GSB’den öğrencileri sevindirecek yeni hamle!
KYK yurtlarında ücretsiz kalınabilecek! GSB’den öğrencileri sevindirecek yeni hamle!
GİRİŞ 17.07.2022 09:45 GÜNCELLEME 17.07.2022 09:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada gençlerin yaz aylarını etkin bir biçimde geçirebilmeleri amacıyla yeni bir proje başlattıklarını duyurdu. 18-25 yaş arasındaki tüm gençlerin keyifli, öğretici ve heyecanlı dolu yolculuklar yapabilmesi için KYK yurtlarının yaz aylarında ücretsiz olacağının altını çizen Kasapoğlu, başvuruların alınmaya başlandığını açıkladı. Gençler, 81 ilde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda ücretsiz konaklayacak. Başvuru işlemleri en az bir gün önceden yurt müdürlükleri ile temasa geçilerek sağlanacak. GSB yurtlarında ücretsiz konaklamak için başvurular başladı. Peki KYK ücretsiz yurt başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte ücretsiz yurt başvurusunda bulunacakların bilmesi gerekenler...

Ücretsiz KYK Yurt Başvuruları Başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK yurtlarında ücretsiz konaklamak isteyen gençler için başvurular alınmaya başladı. Seyahat ettikleri ilde konaklayacak adaylar il ve cinsiyet seçimi yaparak kalabilecekleri yurtların listesine ulaşabilirler. Ancak yurtlarda ücretsiz konaklayabilmek için bazı şartlar mevcuttur. Öğrenci şartı aranmazken, 18-25 yaş arasındakiler bu uygulamadan yararlanabilir.

15 Temmuz- 1 Eylül Tarihleri Arasında Geçerli Olacak!

KYK yurtları gençlerin ziyaretine 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında açık olacak. Yurtlarda konaklayanlar kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacak. Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılacak. Konaklayacaklardan herhangi bir ücret talep edilmezken, daha önceden başvuru yapmayan adayların konaklama talepleri geçerli olmayacak.

KYK Ücretsiz Konaklama Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstedikleri ilde kalmak isteyen gençler, yurt müdürlüğü ile en az bir gün öncesinden temasa geçerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yaptıracak. Sizde ziyaret edeceğiniz ilde bulunan KYK yurtlarının listesine ve iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. 

Yurda misafir olarak giriş yapılırken öğrencilerden sadece T.C. kimlik numarası fotokopisi talep edilecek. Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 3 gece konaklanabilir. Konaklama için yurda ilk giriş saat 13.00 olup, en erken çıkış saati 05.00 ve son giriş saati 01.00 olarak uygulanır. 

" Heyecan Dolu Yolculuklar Temenni Ediyorum"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında KYK yurtlarının genç seyyahları beklediğini ifade ederek, tüm gençlere keyifli, öğretici ve heyecanlı dolu yolculuk temennisinde bulundu. Gençler yurtlarla ilgili tüm başvuru, soru ve görüşler için 444 0 472 numarasından gerekli bilgileri temin edebilir. 

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 4
  • Gülbahar 1 yıl önce Şikayet Et
    Fakir fukara yurt parasını denkleştirip yatırana kadar kırk takla atsın zengini de gidip bedava konaklasın vicdanmıdır bu
    Cevapla
  • kurtoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşımız geçti ama süper bir uygulama olmuş. Tebrik ederim.
    Cevapla
  • Serpil 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yazın yurt ucreti aldınız öğrencilerden şimdi de ücretsiz konaklama yapiyosunuz hak mı pzki bakanım
    Cevapla
  • Ferdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşımla gezme planı yaptık. Çok güzel bir uygulama. Teşekkürler. Dört ilde 3 er gün kalsak yeter bize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...