İzmir açıklarında 163 düzensiz göçmen kurtarıldı, 92 göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme, Karaburun ve Dikili ilçelerinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 163 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı, yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 92 düzensiz göçmen yakalandı.

İzmir açıklarında 163 düzensiz göçmen kurtarıldı, 92 göçmen yakalandı
İzmir açıklarında 163 düzensiz göçmen kurtarıldı, 92 göçmen yakalandı
GİRİŞ 18.07.2022 21:02 GÜNCELLEME 18.07.2022 21:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Çeşme ilçesi açıklarında 11 Temmuz'da can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye bot ekibi sevk edildi.

Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 2 can salı içerisindeki toplam 41 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.

Aynı gün Çeşme ve Karaburun ilçeleri açıklarında geri itilen 65 düzensiz göçmen kurtarıldı.

15 Temmuz'da Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 57 düzensiz göçmen de karaya çıkarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 12-14 Temmuz arasında Dikili ilçesi açıklarında yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 92 düzensiz göçmeni yakaladı.

Kurtarılan ve yakalanan toplam 255 düzensiz göçmen işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    barbar Türkler !!! öylemi :( siz türkler, müslümanlar kadar vicdanlı bir toplum daha gördünüz mü hiç :(
    Cevapla
  • ömerB 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye açsın kapıları isteyen gitsin karayoluyla Denizden Yunanlar istemiyor gelmelerini bize dogru itiyorlar sende it gitsinler Yunanlara o kadar basit mecburmuyuz herkese kucak açmaya
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • Göksungur 1 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik güçlerimizin üzerindeki yük en aza indirilmeli 3 haftada, başka kulvardan büyük bir zorluk işaretleri var.Kuzeyimizdeki sorun seviyeler atlayabilir.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    saflar onlarin yununa girdi geriye iter ise sende geriye it herkesi toplamak zorunda misiniz ya sonuc da onlarin suyuna girdi ise baksin hepsine fetø pkk kimlik ver bunlar araniyor sizin adam de geriye ver
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Gaziosmanpaşa'da toprak kayması meydana geldi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar