FETÖ'nün kamu mahrem yapılanmasına operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Ankara'da FETÖ'nün kamu mahrem yapılanmasına yönelik 22 şüpheli hakkında, 2007 Yılı Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı' soruşturmasında ise 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

GİRİŞ 19.07.2022 08:49 GÜNCELLEME 19.07.2022 10:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kamu mahrem yapılanması soruşturmasında 22 şüpheli, 2007 yılı polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı soruşturmasında 12 şüpheli olmak üzere toplam 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kamu mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında; örgüt mahrem imamlarıyla operasyonel GSM hatları ile irtibat kuran 22 şüpheli tespit edildi. Haklarında örgüte üyelik ve iltisaklarını gösteren tanık beyanı, ifade, ankesör/ardışık/periyodik arama, ByLock yazışmaları gibi çeşitli deliller elde edilen 13'ü görevde, 1'i emekli, 8'i ihraç olmak üzere toplam 22 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 6 ilde gözaltı kararı verildi.

Yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen '2007 yılı polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı' soruşturması kapsamında 12 şüpheli belirlendi. FETÖ/PDY üyeleri tarafından erişilen sınav sorularını, onlardan alarak, komiser yardımcısı olan 12 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 8 ilde gözaltı kararı verildi. İki soruşturmada da şüphelilerin yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim iyi güzelde niye besliyoruz al gerekli bilgileri yap operasyonu dogru çıkarsa verdigi bilgiler yakalananlarla beraber İDAM ET GİTSİN BUNLARDAN BU VATANA VE MİLLET ZERRE FAYDA GELMEZ.. NİYE MİLLETİN PARASIYLA BUNLARI BESLİYORUZ..İDAM ŞART BU ÜLKEDE BÜTÜN VATAN HAİNLERİ İDAM EDİLMELİDİR..
    Cevapla
  • Vatan sevdalisi 1 yıl önce Şikayet Et
    2002 yılından sonra toplu olarak alınan hakim saçcı en etkili mevkilerde bunlara iyi bakılması lazım ayrıca şuanda hantal bir devlet yürüyüşü gösterilmeye çalışılan adliye vergi dairesi emniyet askeriye sağlık sektörü eğitim camiası vede en önemliside üniversite yapılanmaları hala saman altından şu yürüten bir yapıya sahip tamamı makam mevkide hele hele tapu kadastro kurumu hiç el atılmayan ddy bunlara çok dikkat edip sağlam bir komisyon kurup bunların hepsini tek tek temizlemedikçe bugün uyuyan hücreler bir yırtık buldu mu sızmayı hiç geri bırakmayacağını bilinmesi lazim
    Cevapla
  • millet 1 yıl önce Şikayet Et
    kurumlarda hala etkinler.fitnelerine devam ediyorlar
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah münafıkların şerrinden bu milleti ve devleti korusun. Adamın anlında hain yazmıyor. her türlü şekle giriyor. Yalanın bini bir para. Bunları ayıklamak gerçekten çok zor. Allah namuslu ve devletini seven bürokratlara bunların gerçek yüzünü görecek basiret nasip etsin.
    Cevapla
  • Fazlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bunlar çok önemli ama esas ivedilikle halledilmesi gereken en önemli yer HSKurumundaki hakimler ve savcıların ayıklanması.Zira adaleti iyileştirdiniz mi gerisi daha kolay hallolur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir