DSÖ uyardı: Daha fazla ölümler bekleyebiliriz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel Kovid-19 vaka artış oranının giderek yükseldiğine dikkati çekerek, ilerleyen haftalarda Kovid-19 nedeniyle daha çok hastaneye kaldırılma ve ölüm beklenebileceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 20.07.2022 19:57 GÜNCELLEME 21.07.2022 09:28
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında, küresel Kovid-19 vakalarındaki artış ve maymun çiçeği salgınına dair son durumu değerlendirdi.

Son 6 haftada küresel haftalık yeni vaka sayılarının neredeyse 2 kat arttığına vurgu yapan Ghebreyesus, "Kovid-19 kaynaklı ölümler, vakalar kadar hızlı olmasa da yükselişte. Artan vakalar, ilerleyen haftalarda daha çok hastaneye kaldırılma ve can kaybı bekleyebileceğimiz anlamına geliyor." dedi.

"ARTIŞLARIN SEBEBİ YENİ BİR VARYANT OLABİLİR"

Ghebreyesus, son haftalardaki artışta Kovid-19'un hangi varyantının etkili olduğunun bilinmediğinin altını çizerek, "Bu artışın sebebi halihazırda bildiğimiz bir varyant da olabilir veya tamamen yeni yeni bir varyant da olabilir." şeklinde konuştu.

Kovid-19'un yeni varyantının çıkması durumunda eskilerinden daha güçlü ve etkili olacağını vurgulayan Ghebreyesus, "Bütün ülkeler hazırlıklı olmalı. Salgınla mücadele kapasitesini azaltan ülkeler büyük risk alıyorlar." uyarısında bulundu.

Ghebreyesus, "Hastaneler henüz dolu değilken şimdi bütün ülkeler için virüs takip, bağışıklık, iş gücü, tedarik ve dayanıklılık alanındaki boşlukları doldurma zamanıdır." açıklamasını yaptı.

Mevcut Kovid-19 aşılarının ağır hastalık ve ölüm riskine karşı hala etkili olduğunu belirten Ghebreyesus, DSÖ üyesi ülkelere, sağlık çalışanları başta olmak üzere yaşlılar ve risk altındaki diğer grupları aşılama çağrısında bulundu.

14 BİN MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI VAR

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, maymun çiçeği vakalarının da artışta olduğunu kaydederek, "70'ten fazla ülkede yaklaşık 14 bin vaka bulunuyor." dedi.

Şimdiye kadar maymun çiçeği nedeniyle 5 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Ghebreyesus, tüm can kayıplarının Afrika'da görüldüğünü ifade etti.

Ghebreyesus, birçok yeni vakanın Avrupa'da görüldüğünü vurgulayarak, geçen hafta 6 ülkede ilk defa maymun çiçeği vakası görüldüğü bilgisini paylaştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • marketci 1 yıl önce Şikayet Et
    millete verdiler zehiri şimdi çıkıp diyorlar ki daha çok insan ölecek ben ası olmadım bakkal işletiyorum maskede takmadım bana neden birşey olmuyor
    Cevapla
  • Bircihan 1 yıl önce Şikayet Et
    abd dunya devletlerini imf muhtac etme niyetinde dsö örgütü de bu işin içinde ülkere insanlara korku pompalayarak kapanmaya itiyorlar kapanan her ulke omf kapasinda siraya girecek gribin dna ile oynayarak bir üst solunum yolu hastalığına çevirdiler bu oyuna gelmeyelim be bir yandan da turizm ile geçinen devletlerin ticarî gelirlerini3 paltalamak yok etmek istiyorlar Yunanistan dunya kapanirsa 1 sene sonra ülkenin anahtarini abd teslim eder şimdilik anahtarin yarısı abd elinde zaten ama dunya bir kapanmaya giderse ilk yikilacak olan turuzimden baska gelirleri olmayanlar olacak
    Cevapla
  • Memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada asi olduktan sonra ölüler cogaldi iki sene korona diye bagirdilar fazla ölü yok. Ölüme karsi kimsenin garantisi yok. Ecel geldi vakit gideceksin. Korona korkusu degil Allaha yarin nasil hesab vereceksin bunun korkusu olsun. Müminler virustan korkmazlar
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dsö denen örgüt hiç mi iyi bir haber vermez
    Cevapla
  • çatçat 1 yıl önce Şikayet Et
    dsö dünyayı karıştırmak için maşa.. oyun bitti.. sapık herifler.. ekinleri yaktırın.. ormanları yaktırın.. hayvanları öldürün.. sizin işiniz bu. siz yok olduğunuz zaman dünya zaten sağlığına kavuşacak...
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan öncede aynısını dediniz ne oldu...ne maske ne mesafe ne asi oldu hala buraya yazıyorum 1 kez sadece covit ilk çıktığında oldum 4 ay sonra daha hiç olmadım gezmedigin yer kalmadı yasak feakn dinlemedim...sonuç DSÖ ye uyanlar ham maddi ham manevi çöktü bende Allah'ın izni ile işlerim 3 e katladı..şeytana uymamak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü