Trabzon Emniyet Müdürlüğünden bazı yerlere semboller çizilmesine ilişkin açıklama

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, kentte bazı yerlere sprey boya ile çeşitli semboller çizilmesine ve yazı yazılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğünden bazı yerlere semboller çizilmesine ilişkin açıklama
Trabzon Emniyet Müdürlüğünden bazı yerlere semboller çizilmesine ilişkin açıklama
GİRİŞ 21.07.2022 02:17 GÜNCELLEME 21.07.2022 02:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Açıklamada, 19 Temmuz'da bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, Akçaabat ilçesinde birkaç mezara, işaret levhalarına ve reklam tabelalarına siyah sprey kullanılarak semboller çizildiğine yönelik paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

Paylaşımlar üzerine başlatılan çalışmalarda, bir ortaokulun duvarlarına da çeşitli yazılarla birlikte benzer sembollerin çizildiğinin tespit edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayı aydınlatmaya yönelik çalışmalarda, söz konusu sembolleri çizdikleri de tespit edilen suça sürüklenen çocuk 2009 doğumlu M.T.B. ile 2007 doğumlu S.Ü. adres tespitleri sonucu yakalanmıştır. Yaşları küçük çocuklar, mezarlık, reklam tabelaları, işaret levhaları ve ortaokul duvarlarına, internetteki oyunlardan gördükleri ve şekil itibarıyla da beğendikleri, anlamını bilmedikleri sembolleri spreyle yaptıklarını ve yazı yazdıklarını beyan etmişlerdir. Konuya ilişkin süreç, adli makamların talimatlarına istinaden takip edilmektedir."

Öte yandan, savcılık tarafından ifadeleri alınan M.T.B. ve S.Ü'nün serbest bırakıldığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    Internette gordukleri sembollerin subliminal acik yada gizli mesajlarin zihinlerdeki ve toplumdaki yansimasi, ne zaman el atilacak buralara devlet otoritesiyle, siber suclarla merakla bekliyoruz .gorsel sucsa niye internette yayin yasagi olmaz .Cocuklar bi sekilde boylelikle suca bulasiyor, gizli yerlerde yaptiklarina gore masum gelmiyor yaslarina uygun ceza almalilar yaptik saldilar dusuncesi devaminida getirir
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kulaklarından tutup bütün boyaları temizleteceksin. Hem diğer çocuklara iyi bir ders olur, hem de kendileri hayatının dersini almış olur.. Suçlunun hakkı diye bir anlayış devam ettiği sürece hiç bir problem çözülmez. Suçlunun hakkı değil cezası olur.. Yaşı küçükse o nispette ceza alır..
    Cevapla
  • derdo 1 yıl önce Şikayet Et
    kulaklarını çekin kerataların
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kameralar olmasa her yer boya olurdu. Duvarlara parti reklamları da sprey boya ile yapmışlar. Yasaklansın, partiler kendi boyalarını temizlesin ve ceza ödesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar