Binbaşı Kulaksız'ın şehit edildiği saldırının faili terörist Muş Adliyesine getirildi

MİT'in düzenlediği operasyonda yakalanan "Zerdeşt" kod adlı terörist Savaş Çelik, saldırıya ilişkin davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası talebiyle hakim karşısına çıkacak.

GİRİŞ 21.07.2022 11:25 GÜNCELLEME 21.07.2022 11:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığınca yurt dışında düzenlenen operasyonda yakalanan, Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın 7 yıl önce şehit olduğu saldırının son faili PKK'lı terörist Savaş Çelik, Muş'ta adliyeye sevk edildi.

Avrupa'ya kaçmak üzereyken yakalanan "Zerdeşt" kod adlı terörist Savaş Çelik, işlemlerin ardından Muş'a gönderildi.

Malazgirt'te 27 Temmuz 2015'te Binbaşı Kulaksız'ın evine gittiği sırada terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilmesiyle ilgili süren davanın sanıklarından terörist Çelik, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince güvenlik önlemleri altında Muş Adliyesine getirildi.

MİT'ten nefes kesen operasyon: PKK'lı Savaş Çelik yakalandı!MİT'ten nefes kesen operasyon: PKK'lı Savaş Çelik yakalandı!

Çelik, Muş 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği saldırıya ilişkin açılan davada PKK'lı terörist Savaş Çelik'in 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • halil kocatürk 1 yıl önce Şikayet Et
    mus sa niye gönderiliyor icerde örgütlensin diyemi
    Cevapla
  • amelegücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Hah, şimdi tam oldu. Yediği haltlar yetmezmiş gibi bir de besleyelim 5 yıldız konforunda. PKK ya katılmayı düşünenleri teşvik mi ediyor devlet anlamıyorum.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl arka arkaya, polis memurlarını şehit edildiği, binbaşını şehit edildiği, askeri personeli kaçırıldığı o dönemki ekibi içeri almak lazım. Bunun arkasındakiler bir gün elbet çıkar. O ana kadar böyle milletin gazını alırlar ancak.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat bunları asmayıp besleyenlere anında itlaf etmeyenlere hakkımı helal etmeycem
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam yasası çıksın artık neyi bekliyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi