AYM'den Kılıçdaroğlu kararı!

Anayasa referandumunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun "mühürsüz pusula" eleştirilerinin ifade özgürlüğü ihlali olmadığına hükmedildi.

AYM'den Kılıçdaroğlu kararı!
AYM'den Kılıçdaroğlu kararı!
GİRİŞ 21.07.2022 12:48 GÜNCELLEME 21.07.2022 12:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  anayasa referandumu sonucuna yönelik eleştirilerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi. 

2017 Anayasa değişikliği halk oylamasındaki 'mühürsüz oylar'a yönelik Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerini eleştiren Kılıçdaroğlu'na tazminat cezası verilmesine ilişkin AYM'ye yapılan başvurudan karar çıktı. 

Mahkeme, ifade özgürlüğünün ihlal edilmediğine hükmetti. Kararda,  ''Anayasa’nın 26. maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edilmediğine karar verildi'' ifadeleri yer aldı. 

Kararın bir örneği Adalet Bakanlığı'na gönderildi. 

Kılıçdaroğlu, referandum sonucuna ilişkin YSK'nın mühürsüz pusula kararını eleştirmiş "Bu seçimi tanımıyoruz, tanımayacağız. YSK'nın mühürsüz oyları geçerli sayması, sandıktan "Hayır" çıktığının açık kanıtıdır" demişti. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Batak 1 yıl önce Şikayet Et
    İsmetin Y. Bunlar Ermeni Rum Ejnebi Artıkları Cicimler
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ee kararlar açık net görünüyor biz dışar da arıyoruz düşman ama içimizdeki düşmanları ne yapacağız
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    aym aynı çizgide devam ediyor. kapatılması gereken kurumların en başında...
    Cevapla
  • Hamdi Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    başlığa bakınca bende AYM kararı ile vatandaşlıktan atıldı sandım, sevindim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!