Kritik MGK bildirisi açıkladı... NATO'ya sınır ötesi operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Bildiride NATO'ya FETÖ ve PKK/KCK-PYD/YPG ile mücadelede Türkiye’nin yanında yer alma ve destek olma çağrısı yapıldı.

GİRİŞ 21.07.2022 19:36 GÜNCELLEME 21.07.2022 20:51
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisi'nde, uluslararası hukuku hiçe sayarak iyi komşuluk ve müttefiklik ilişkilerinin hilafındaki tutumunu ısrarla sürdüren Yunanistan'ın, kışkırtıcı eylemlerine ilave olarak karasuyu ve hava sahası ihlallerini artırarak devam ettirmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

İşte MGK bildirisinde yer alan 7 madde;

1. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler görüşülmüştür.

15 TEMMUZ VE FETÖ VURGUSU

2. 15 Temmuz darbe girişiminin faili terör örgütü FETÖ ile mücadelede gelinen aşama değerlendirilmiş; Türkiye’nin istikrarını ve güvenliğini hedef alan bütün odaklar ve terör örgütleriyle iş birliği içerisinde olan bu ihanet şebekesinin tamamen bertaraf edilmesi yönündeki çabaların kararlılıkla sürdürüleceği bir kez daha güçlü bir şekilde teyit edilmiştir.

NATO'YA ÖNEMLİ ÇAĞRI

3. Madrid’de gerçekleştirilen NATO liderler zirvesi ve neticeleri tüm detayları ile ele alınmış; Türkiye’nin yetmiş yıldır mensubu olduğu ittifaktaki yükümlülüklerini eksiksiz bir şekilde ve samimiyetle yerine getirdiği hatırlatılarak, aynı yaklaşımı ittifakın diğer üyelerinden de beklediği vurgulanmıştır. Bu kapsamda müttefiklerimiz, FETÖ ve tüm isimlendirmeleriyle birlikte PKK/KCK-PYD/YPG ile mücadelede Türkiye’nin yanında yer almaya ve destek vermeye davet edilmiştir.

YUNANİSTAN'A UYARI

4. Uluslararası hukuku hiçe sayarak iyi komşuluk ve müttefiklik ilişkilerinin hilafındaki tutumunu ısrarla sürdüren Yunanistan’ın, kışkırtıcı eylemlerine ilave olarak karasuyu ve hava sahası ihlallerini artırarak devam ettirmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilmiştir. Yunanistan yönetimine ayrıca; düzensiz göçmenlerin hayatlarını tehlikeye atan, insan hakları ve insancıl hukuka aykırı  faaliyetlerine bir kez daha son verme çağrısında bulunulmuştur.

5. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde iki devletli çözüm vizyonuna güçlü destek beyan edilmiştir.

UKRAYAN RUSYA SAVAŞI

6. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın daha fazla can kaybına ve yıkıma yol açmadan bir an önce sona erdirilerek kapsamlı ateşkes ilan edilmesi yönündeki çağrımız tekrarlanmış; bu kapsamda Türkiye’nin kalıcı barışın tesisi ile küresel çapta bir gıda krizine dönüşmekte olan meselenin çözümü istikametindeki gayretlerinin devam edeceği belirtilmiştir.

7. Koronavirüs salgını ve ardından dünya genelinde yaşanan çatışmalarla derinleşen küresel ekonomik krizin, genişleyen siyasi ve sosyal etkileri tüm boyutlarıyla değerlendirilmiş, ülkemizin gelecekte ortaya çıkması muhtemel tehditlere karşı her alanda güçlendirilmesi için alınması gereken tedbirler gözden geçirilmiştir.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 73
  • Yalan yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim Döneminde Operasyon savaş Ve Gerginlik olmaz olamaz ... Bu Seçimi Provokasyona açık hale getirmek olur ...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    SAHIPKIRAN Gardaş ; Amaclarimiz yapici fikirlerimizi iyiniyetle yazmak. Tabiki devletimiz en iyisini bilir. Suriye sinirinda olusturulmaya calisilan teror koridoru ile"Suriye sinirindaki mayinlarin temizlenmesi karsiliginda 50 yilligina Israile verilmesi" tehlikesi de benzerlik tasimiyor muydu sence? Herkesin corbada bir tuzu/ fikri olsun ki en dogruya ulasalim..
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ne der hani insan haklari hak´hukuk ülkemizi kötülerler gibi dü$ünerek Nato´dan yardim beklemeye kadar geldik,!!! hic bir ülkenin bize akil vermeye yol göstermeye cesaret edemedigi $u yillarda gereken hala yapilmiyor..
    Cevapla
  • ay yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş biraz masaya vurun destek vermezseniz hiç bir şekilde destek alamayacaksınız her kapımızı çaldıklarında boş geri çevirin bunları bakın nasıl akıllanıyorlar. resti tehtit vari yapın ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet operayson yaparsa bir nebze akpye oy vermeyi düşünebilirim yoksa bunlara günahımı bile vermem
    Cevapla
  • ay yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    kim napsın senin günahını yüklen omzuna kendi günahlarını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!