Demirtaş'a 8 yıl hapis talebi

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada savcı 8 yıl hapis cezası talep etti.

Demirtaş'a 8 yıl hapis talebi
Demirtaş'a 8 yıl hapis talebi
GİRİŞ 22.07.2022 16:02 GÜNCELLEME 22.07.2022 16:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş'ın Ankara 19’ncu Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik ifadeleri nedeniyle dava açtı.

Ankara 25’nci Ağır Ceza Mahkemesince 28 Mayıs 2021'de görülen karar duruşmasında Demirtaş, 'terörle mücadelede görev alan kamu görevlisini hedef göstermek' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 'suç örgütlerinin korkutucu gücünden yararlanılarak tehdit etmek' suçundan ise hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.

Dosyanın kanun yolu incelemesini yapan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21’nci Ceza Dairesi, yerel mahkeme tarafından 'suç örgütlerinin korkutucu gücünden yararlanılarak tehdit etmek' suçuna ilişkin, yasada belirtilen geçerli bir hüküm kurulmadığı gerekçesiyle kararı esastan bozarak dosyayı yeniden Ankara 25’nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Ankara 25’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında, sanık Demirtaş'ın, 7 Ocak 2020'de Ankara 19’ncu Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı başka bir davada savunma yaptığı sırada Yüksel Kocaman'ı hedef alan ifadeler kullandığı belirtildi.

Demirtaş'ın, savunmasında kullandığı ifadeleri Twitter hesabı üzerinden paylaşarak "Suça konu beyanların sosyal medyada paylaşıma sokulması hususları göz önünde bulundurulduğunda savunma hakkı sınırlarını aşacak şekilde terörle mücadelede etkin görev yapan kamu görevlisinin kimlik bilgilerini paylaşmak suretiyle örgüt mensuplarına hedef gösterme sonucunu doğuracak nitelikte beyanlarda bulunduğu, kovuşturma dosyasındaki içeriklerinden anlaşılmıştır." denildi.

Sosyal medya paylaşımlarıyla Yüksel Kocaman'ın birçok kez hedef gösterildiği öne sürülen mütalaada Demirtaş'ın, 'suç örgütlerinin korkutucu gücünden yararlanılarak tehdit etmek' suçundan 2 yıldan 5 yıla, 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Demirtaş, mütalaaya karşı savunmasını 16 Eylül'de yapacak.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    terør suclarina direk idam verilecek nerde ise bu katili melek ilan edecek chp ve akp giden bazi hainler terør sucu dedin mi herkesin kufur ettigi lanet okudugu linc etti olacak biz de ise kahraman ilan ediyor hele o kadar insan bunun yuzunden øldu zarar gørdu direk idam olacak az az ceza olmaz bir de hapis de olan kimse vekil olamayacak yada terør sucundan ceza almis herkes siyaset kesin yasak olacak
    Cevapla
  • Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal e sorarsan,der ki,demirtaş neden hapiste?sucu ne?
    Cevapla
  • celal 1 yıl önce Şikayet Et
    52 yıl
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    sırtını pkk teröisleirne dayayan 50 kişini katledilmesinde azmettirici olan bı teröist için idamdan başika ceza konuşmak ayıp be. ailece teröst bunlar. baköayın adını sılho olduğuna ermeni kökenbli bu terörist..
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    hapis dediğin hapis gibi olmalı adam içeriden twit atıp durmamalı tecrit edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!