İngiltere'den Türkiye’ye "tahıl koridoru" övgüsü

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde imzalanan anlaşmanın sağlanmasında Türkiye’nin rolünden övgüyle bahsetti.

İngiltere'den Türkiye’ye "tahıl koridoru" övgüsü
İngiltere'den Türkiye’ye "tahıl koridoru" övgüsü
GİRİŞ 22.07.2022 21:33 GÜNCELLEME 22.07.2022 21:33
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İngiliz Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Truss, “Ukrayna’nın tahılının uluslararası gıda pazarlarına ulaştırılması son derece önemlidir. Bu anlaşmanın sağlanmasındaki çabaları için Türkiye’yi ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ni alkışlıyoruz." ifadelerini kullandı.

İngiltere ve müttefiklerinin bu noktaya ulaşılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten İngiliz Bakan, “Şimdi bu anlaşma uygulanmalı. Rusya’nın sözlerinin eylemleri ile uyumlu olduğundan emin olmak için (gelişmeleri) izliyor olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Truss, “Uzun vadeli küresel güvenliğin ve ekonomik istikrarın sağlanması için Putin, bu savaşa son vermeli ve Ukrayna’dan çıkmalıdır.” görüşünü paylaştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 16
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Sadece Kimtaktiretmez ? Biliyormisunuz Zillet İttifakı
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bı gün de onlar Türkiye için iyi bir şeylere yapsads biz de içsek. Bu bir başarı değil.turkiye önce kendi halkının bu yoksulluğunu düşünsün Avrupa zengir zaten
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Düne gelene kadar hepsi tr düşmanlığı yapıyor idi yada teröre pkk daha destek veriyorlar amma çıkar oldumu hepsi türkiye diyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün pisliğin başı sizsiniz zaten ingiltere sonunuz gelecek 100 yıl hüküm sürdünüz diye hep böylemi kalacak sandınız çıkacak yaptıklarınız hesabı sorulacak elbet
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    BiZ BİLİYORUZ DA, SİZ DE ANLI YACAKSINIZ BU ADAMIN DEĞE RİNİ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi