İyice sıkıştılar, PKK'nın beyin takımı paniğe kapıldı!

Terörle amansız mücadele kapsamında bu yılın başından itibaren Kırmızı, Gri ve Turuncu listeden 9 terörist etkisiz hale getirildi. MİT, liste dışındaki 12 üst düzey PKK’lıyı da nokta atışlarıyla avladı.

GİRİŞ 23.07.2022 10:05 GÜNCELLEME 23.07.2022 10:08
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Terörden arananların yer aldığı Kırmızı, Mavi, Yeşil, Turuncu ve Gri listede bulunan teröristler yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlarla bir bir etkisiz hâle getiriliyor. Bu yılın başından itibaren PKK’nın sözde üst düzey sorumlularının yer aldığı Kırmızı listeden bir, Gri listeden iki, Turuncu listeden ise altı olmak üzere toplam dokuz terörist etkisiz hâle getirildi. Söz konusu listenin haricinde terör örgütü PKK'nın beyin takımını adım adım izleyen MİT, bu yılın başından bu yana 12 sözde üst düzey teröristi

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde nokta atışlarla etkisiz hâle getirdi. Ayrıca MİT, Mavi kategorideki PKK’lı 'Zerdeşt' kod adlı Savaş Çelik’in yanı sıra çok sayıda DEAŞ ve FETÖ üyelerini de gizli operasyonlarla paketleyip yurda getirdi.

KANLI SALDIRILARIN FAİLLERİ

Etkisiz hâle getirilen teröristlerin arasında, Muş'un Malazgirt ilçesinde 2015’te şehit edilen İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Ankara Güvenpark'taki otobüs duraklarının önünde bomba yüklü aracın infilak ettirilmesinin, Şırnak-Cizre karayolunda askerî konvoyun taranması gibi kanlı terör olaylarının sorumluları bulunuyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇÖKÜŞTE

Bu arada, üst üste yapılan başarılı operasyonlar ile PKK tabanında ciddi huzursuzlukların yaşandığına dikkat çekiliyor. Teröristlerin kaçacak yeri kalmadığı, örgüte katılım oranının azaldığı ve teslimlerin önemli ölçüde artığına işaret ediliyor. PKK'nın elebaşlarının ise örgütten kopuşlara engel olma kapasiteleri yitirdiği belirtiliyor. Güvenlik kaynakları ise PKK'nın beyin takımı için çemberin artık giderek daraldığına işaret ediyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK nin bu beyin takımını yakalamak çok zor mu acaba. Bunlar nerde mit bunları bulamıyor mu.
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünya öyle veya böyle bitecek bunun ahiret boyutu var binlerce insanın ahirete ımansiz gitmesine sebep oldunuz ey kafirler nasıl hesap vereceksiniz köpek gibi yaşadınız o şekilde can vereceksiniz çok yazık
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Şanlı Kahraman ordumuz MİT teşkilatımız tüm güvenlik güçlerimiz YÜCE ALLAH'IM, hepinizden razı olsun hepinizi korusun yar ve yardımcınız olsun sizlere her zaman muvaffak eylesin Türk vatandaşı olarak sizlerle gurur duyuyoruz Şeref duyuyoruz Onur duyuyoruz sağ olun var olun inanıyorum ki sizler u iblis PKK'nın başındaki hainlerde paket yapıp getireceksiniz ülkemizde yargılayıp en ağır cezalar verilecektir mutlaka gerçi fark etmez ölü veya diri sizler gereğini yapacaksınız yapmaya devam ediyorsunuz, ALLAH, hepinizden razı olsun.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hangi delikte saklanıyor acaba çok merak ediyorum
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda bunlarda postu deldirir. Artik sanslarina, top mermisimi olur bombami olur, yoksa sihalarin gudumlu mermilerimi olur. Fark edermi, bizce hicmi hic maksuru yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar