Rezidanstaki işkencelerde ikinci perde: 3 sanık ilk kez hakim karşısında

Konya'da rezidansa çağırdıkları Demet Aydın'ın vücudunda sigara söndürüp saçlarını kesen ve işkence eden tutuklu 3 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Rezidanstaki işkencelerde ikinci perde: 3 sanık ilk kez hakim karşısında
Rezidanstaki işkencelerde ikinci perde: 3 sanık ilk kez hakim karşısında
GİRİŞ 25.07.2022 15:14 GÜNCELLEME 25.07.2022 15:14
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Konya’da rezidansa çağırdıkları Demet Aydın’ın (21) vücudunda sigara söndürüp, saçlarını kesen ve işkence yapan tutuklu sanıklar Murat Demirci (41), nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme suçlamaları kabul etmeyen sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşması sonrası açıklamalarda bulunan avukat Furkan Avcı, “Müvekkilimiz bayram öncesi bu yaşadıklarını kaldıramayıp çok sayıda hap alarak intihar girişiminde bulundu. Çok şükür şuan sağlık durumu iyi ancak psikolojik destek almayı sürdürüyor. Biz sanıkların en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türkiye günlerce kafe işletmecisi Murat Demirci, ortağı ile nişanlısı Sara Demir ile arkadaşları Tuğba Demirci’nin bir rezidansa götürdükleri Demet Aydın ve iç mimar Merve Kaya’ya (27) yapılan işkenceyi konuşmuştu. Sanıklar Merve Kaya dosyasından geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilirken, Demet Aydın’a yönelik eylemleri nedeniyle de tutuklu yargılandıkları davada ilk kez hakim karşısına çıktı. 



‘SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER’

Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Her üç sanıkta Demet Aydın’ın vücudunda herhangi şekilde sigara söndürmediklerini, telefonunu gasp etmediklerini ve saçlarını kesmediklerini ileri sürdü. Mahkeme başkanı sanık Tuğda Demirci’ye dosyada bulunan ve ‘Masal’ isimli arkadaşına attığı mesajları sordu. Demirci’nin cevabı ise şok etkisi yarattı. Tuğba Demirci, “Erkek arkadaşım benimle konuşmuyordu. Masal’ın İsmet’le oturduklarını öğrendim. Bu nedenle hem hava atmak hem de İsmet’in benimle ilgilenmesini sağlamak için whatsapptaki yazışmaları Masal ile yaptım” dedi. 


‘DEHŞETİN İZLERİ TELEFONDA’

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Tuğba Demirci’nin telefonundan çıkanlar yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. Telefonunda ‘Masal’ ismiyle kayıtlı olan kişiye genç kızın ellerini bağladıkları mavi ip ve kestiği saçların fotoğrafını gönderen Demirci, yazışmalarında ‘Saçını, elbisesini kestim. İki kızı dövdük, üçüncü kıza gidiyoruz. İkisinin de saçını kestim. Yüzünde sigara söndürdük. Benim evimde dövdük” mesajları yer aldı. Demirci’nin telefonunda genç kızı dövdükleri eğilmiş çek pas sopasının fotoğrafı da yer aldı. 



İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Demet Aydın’ın avukatları genç kızın yaşadıklarını kaldıramayarak intihar girişiminde bulunduğu söyledi. Avukat Furkan Avcı, “Demet bayramın hemen öncesinde kullandığı psikiyatri ilaçlarını çokça alarak intihar girişiminde bulundu. Çok şükür hastaneye yetiştirilerek tedavi altına alındı. Şuanda sağlık durumu iyiye gidiyor ve psikolojik destekte alıyor. Yaşadıkları herkesin kaldırabileceği bir durum değil. Duruşmada ise sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Ama mesajlarla ve raporlarla görülen işkenceler sabit. Tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Biz en ağır cezayı almaları için gerekli tüm mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.

KAYNAK: ZEKİ DURSUN - KONYA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • 1234567 1 yıl önce Şikayet Et
    Olaylarda isimleri geçenlerin tümünün yaptıkları; mağdurlar da dahil !!!!???.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam gelmeli kisasa kisas gelmeli bak bakalim bu tipler birsey yapabiliyomu
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar normal değil sapık eğilimli manyaklar. İçerden sakin çıkarmayın tekrar yaparlar. İnsanlığı kaybetmişler.
    Cevapla
  • Justice for all 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür kesinleşmiş vahşi hayvanları kodes arası gebertin gitsin sevgili polisim. Korkmayın, bu tür ceza verme yöntemi çoğaldıkça korku salarsınız bu hayvanlar arasında millet sizin arkanızda durur bundan emin olun. Hiç kimsenin kesinlikle umurunda bile olmaz bu parazitler. Görevliye saldırdı, kaçmaya çalıştı, silahı almaya çalıştı, başka bir tutukluya saldırdı vs vs.
    Cevapla
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyet kadınların yerinin evlerinde ailelerinin yanında olduğunu söylemekle ve onları böyle terbiye etmekle onlara şeref kazandırmıştır. Yoksa gayrı meşru hayatta, o kıymetli insanlara hevesat aleti olarak muamele ediliyor. Bir de böyle ahlaksızlara denk gelirsen geçmiş olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'