Bakan Soylu katıldı! Pençe -Yıldırım şehidine veda

Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit olan asker için Hakkari'de tören düzenlendi. Soylu daha önce de şehit olan korucuların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

GİRİŞ 26.07.2022 09:41 GÜNCELLEME 26.07.2022 10:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şehidin naaşı, Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törenin ardından memleketi Mersin'e uğurlandı.

Pençe-Yıldırım Harekatında bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tören düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda gerçekleştirilen törende, askerler tarafından helikopterden alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek saygı duruşunda bulunuldu.

Şehidin öz geçmişinin okunması ve dua edilmesinin ardından tören mangası tarafından Türk Hava Kuvvetlerine ait uçağa konulan şehit Nişan'ın naaşı, memleketi Mersin'e uğurlandı.

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, asker ve polisler katıldı.

BAKAN SOYLU'DAN TAZİYE

Bakan Soylu taziye dileklerini şu sözlerle aktardı:

Pençe-Yıldırım Harekatı Şehidimiz, Kahraman Evladımız Remzi Nişan'ı, Hakkari Yüksekova Havalimanı'ndan memleketi Mersin'e uğurluyoruz.

Rabbim, Şehidimizin makamını âlî eylesin, ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemîl ihsan eylesin. 

ŞEHİT KORUCULARIN AİLELERİNE ZİYARET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe- Yıldırım Operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit düşen 4 güvenlik korucusu için Hakkari'nin Şemdinli ilçesine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Soylu, "Bu cemaatin yaşadıklarını, bir daha bu topraklara yaşatmayacağız. Buna emin olunuz. Dibi nereye giderse, gitsin. Karşımızda kim olursa, olsun. Bu topraklarda bizden sonraki nesiller, bir daha acı görmeyecek" dedi.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Cennetiyle Şereflendirsin Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu