İmamoğlu bir projeye daha kondu: AK Parti başlattı, "ekmeğini" İBB yedi

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı Halk Ekmek Fabrikası'nın projesi Kadir Topbaş döneminde başlatıldı. İmamoğlu'nun, 2018'de fabrika için yapılan borçlanma talebini reddeden CHP'lilerden biri olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 26.07.2022 17:05 GÜNCELLEME 26.07.2022 17:37
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

 
Haber7 / Abdurrahman Koç

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Başkan Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla "şaşalı" bir şekilde açılışı yapılan Halk Ekmek fabrikasının projesinin temelleri AK Parti döneminde atıldı.

FABRİKA MALZEMELERİ AK PARTİ DÖNEMİNDE SATIN ALINMIŞ

Hadımköy'de açılan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikasındaki makinelerin AK Parti döneminde 310 milyon TL karşılığında satın alındığı öğrenildi. O dönem alınan 12 adet 50 tonluk, 6 adet 20 tonluk toplam 18 adet un silosu şu an bu fabrikada kullanılıyor.

İMAMOĞLU DAHİL TÜM CHP'LİLER FABRİKA İÇİN BORÇLANMAYA KARŞI ÇIKMIŞ

Haber7'ye konuşan AK Parti İBB Sözcüsü Murat Türkyılmaz, 2018 yılında fabrikanın yapılabilmesi için meclise iç borçlanma talebi gerçekleştirildiğini, bu talebin İmamoğlu dahil olmak üzere CHP'li üyelerin reddine rağmen meclisten geçtiğini aktardı. CHP'nin, o dönemde reddettikleri finansmanı bugüne kullandıklarına işaret eden Türkyılmaz, "O finansmanın 310 milyon TL'si ile zaten oranın ekipmanı alınmıştı. Sadece 4 duvarı yapacağımız bir projeydi" diye konuştu.

İBB FABRİKAYI İHALEYE AÇMIŞ

Öte yandan 2021'in Eylül ayında fabrikanın 3 yıl süreyle kiralanması için İBB tarafından ihale açıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili Türkyılmaz, "Encümen kararıyla fabrikanın ihalesini çıktılar. A firması gidip belediyenin ekmek üretmek için hazırladığı tesisi kiralayabilirdi, başka bir amaç için de kullanabilirdi" diye konuştu.

İMAMOĞLU KENDİ RAPORUNU YALANLADI

Fabrika açılışında konuşan Ekrem İmamoğlu, fabrikanın fiziki gerçekleşme oranının yüzde 1 olduğunu söylemişti. Türkyılmaz, İBB'nin kendi hazırladığı 2019 faaliyet raporunda bu oranı yüzde 10 olarak yazdığını aktardı.

İBB'nin faaliyet raporunda fabrikanın fiziki tamamlanma oranı yüzde 10

HALK EKMEK KUYRUKLARINA RAĞMEN GECİKTİ

2020'de bitirilmesi planlanan projenin 3 yıllık gecikmeyle açıldığına değinen Türkyılmaz, Twitter hesabından tepkisini böyle dile getirdi:

"AK Parti döneminde ihalesi yapılan ve yarısı tamamlanmış olan ekmek üretim tesisini onca halk ekmek kuyruğu tartışmasına rağmen 3 yıl sonra açmayı başarabildiniz.

Başlattığımız projelerden size daha çok "ekmek" çıkar.

Yeter ki hizmet etmeye niyetiniz olsun"

 

"150 PROJE"NİN İLK İKİSİ AK PARTİ DÖNEMİNDEN

İmamoğlu'nun duyurduğu "150 Günde 150 Açılış" projesine değinen Türkyılmaz, "Şu ana kadar açtıkları iki proje var. Birincisi Yerebatan Sarnıcı, ikincisi Halk Ekmek fabrikası. Yerebatan Sarnıcı dahil olmak üzere bu iki proje de AK Parti döneminde, 2017'de başlatılmış, finansmanı hazırlanmış projeler. Kendi projeleri değil. İlaveten Kartal ve Maltepe'deki altyapı çalışmalarını eklediler ama orası da kendi belediyelerindeydi" zaten.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 165
  • yalan makinesi 1 yıl önce Şikayet Et
    olsa ve bunlara taksak çoktan duman olmuştu bre ekrem
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bir şey mi? Bekleyin bakın yakında İstanbul Hava Limanında boy gösterip nasıl olmuş iyi yapmış mıyım derlerse hiç şaşırmayın.
    Cevapla
  • manzara 1 yıl önce Şikayet Et
    chpli yunanoğlu yeni sıfırdan bir proje başlatmıyor. Ak parti projelerini çoğunlukla durdurup çürümeye terketti çok ilerlemiş olanları da mecburen açıyor.
    Cevapla
  • temsil 1 yıl önce Şikayet Et
    chp ye asla oy vermedim ankaranın 1 milyarını ankaparka harcayan ne oğlu onuda de bakayım sen ne oğlusun acaba secerenmi var ofke kin nefret yorumları kınıyorum editör biraz daha dikkat fitne çıkiyor
    Cevapla
  • TAYFUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Babandır lan yunanoğlu terbiyesiz Trabzon bu ülkenin bir ili oda Türk vatandaşı ....
    Cevapla
  • kısas 1 yıl önce Şikayet Et
    akp kendi eliyle etti, topbaş ı ve gökçek i çekti ankara va istanbul u kaybetti
    Cevapla
  • uluhakan 1 yıl önce Şikayet Et
    zehir zıkkım olur inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı