Twitter hesap silme! Twitter hesabı nasıl kapatılır? Twitter hesap kapatma adımları...

Twitter hesap kapatma konusunda karar verenler, hesabın nasıl kapatılacağına ilişkin bilgiler araştırıyor. Birçok kullanıcı, twitter hesap silme hususundaki detayları merak ediyor. Peki twitter hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır? İşte merak edenler için Twitter hesap silme detayları (2022)...

Twitter hesap silme! Twitter hesabı nasıl kapatılır? Twitter hesap kapatma adımları...
Twitter hesap silme! Twitter hesabı nasıl kapatılır? Twitter hesap kapatma adımları...
GİRİŞ 28.07.2022 09:44 GÜNCELLEME 28.07.2022 09:44

Tweet olarak tanımlanan mesajların yayınlandığı ve gündemde olan konuların tartışıldığı Twitter çok sayıda insanın tercih ettiği bir sosyal medya ağı. Ancak birçok kullanıcısı twitter hesabını silmek ya da twitter hesabını kapatmak istiyor. Bu durumda da "Twitter hesabı nasıl kapatılır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Twitter hesap silme ile ilgili tüm merak edilen detaylar...

TWİTTER HESAP SİLME

Twitter hesap silme işlemini adımlar halinde anlattık. İşte detaylar... 

1. ADIM

Twitter hesap silme 1. adım

Twitter uygulamasından 'Ayarlar ve gizlilik' bölümüne tıklıyoruz. 

2. ADIM

Twitter hesap silme ikinci adım

Daha sonra önümüze çıkan 'Hesabın' bölümüne giriş yapıyoruz. 

3. ADIM

Twitter hesap silme 3. adım

Bu bölümde karşımıza 4 ayrı kategori çıkıyor. Burada el altta yer alan 'Hesabını devre dışı bırak' kısmını seçiyoruz. 

4. ADIM 

Twitter hesap silme 4. adım

Son adımda ise hesabı devre dışı bırakmak ilgili bilgiler ve altta ise kırmızı renkle yazılı olan 'Devre dışı bırak' kısmına tıklıyoruz. 

TWİTTER HESABI NASIL KAPATILIR?

Yukarıda anlattığımız adımlar uyguladıktan sonra twitter hesabınız kapanmış olur. Devre dışı bırak butonuna basıp hesabı kapattıktan sonraki 30 gün içinde geri dönmek mümkün. Aslında buna hesap dondurma da denebilir. Ancak, hesabı tamamen kapatmak için 30 gün boyunca hesaba giriş yapılmamış olması gerekmektedir. 30 günün sonunda hesap kalıcı olarak silinmektedir. 

TWİTTER HESABINI SİLMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER

1. Twitter hesap ismini veya twitter e-posta adresini değiştirebilmek mümkün. Bu işlemlerden herhangi biri için twitter hesabını devre dışı bırakmaya gerek yok. 

2. Hesabı devre dışı bırakma adımlarını uyguladıktan sonraki 30 gün içinde normal olarak hesaba giriş yapıldığı takdirde, hesap kapatma işlemi iptal olmuş olur. Kalıcı olarak yeniden silmek için aynı adımları uygulayıp 30 gün boyunca da giriş yapılmaması gerekir. 

3. Hesap devre dışı kalınca, görünen ad ve profil, twitter uygulaması ve sitesinden görünmemektedir. 

4. Gerçekten kalıcı hesap silmeye karar verildiyse, hesap kapanmadan önce twitter verilerini indirme imkanı da var. Bunun için hem istek hem de indirme işlemi yapılması gerekir. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!