YTB’den ABD ve Kanada’daki Türk Gençlerine Yönelik 'Diaspora Savunuculuk Akademisi'

YTB, ABD ve Kanada’daki Türk gençlerine yönelik “Diaspora Savunuculuk Akademisi” düzenliyor. Gençlerin aralarında kuvvetli bir bağ oluşturmayı hedefleyen program savunuculuk ve lobicilik konularındaki farkındalığı arttırmayı da amaçlıyor.

YTB’den ABD ve Kanada’daki Türk Gençlerine Yönelik 'Diaspora Savunuculuk Akademisi'
YTB’den ABD ve Kanada’daki Türk Gençlerine Yönelik 'Diaspora Savunuculuk Akademisi'
GİRİŞ 27.07.2022 12:44 GÜNCELLEME 27.07.2022 12:44

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), ABD ve Kanada’daki Türk toplumunun haklarını bilinçli bir şekilde savunacak gençlerin yetişmesi için “Diaspora Savunuculuk Akademisi” programı düzenliyor. Program aynı zamanda ABD ve Kanada’da yaşayan Türk gençleri arasında kuvvetli bir bağ oluşturmayı hedefliyor.

Programa katılım sağlayacak olan başarılı Türk gençleri, savunuculuk ve lobicilik başta olmak üzere birçok konuda alanında uzman ve akademisyenlerden seminerler alacak. İnteraktif olarak gerçekleştirilecek olan Akademi, ABD ve Kanada’da yaşayan gençlerin savunuculuk ile lobicilik konularındaki farkındalığını artırmayı ve Türk toplumunun haklarını daha bilinçli bir şekilde savunmalarını mümkün kılmayı amaçlıyor.

PROGRAM KAPSAMINDA BEYAZ SARAY’A ZİYARET

Seminerlerin yanı sıra genç katılımcılar; Beyaz Saray, ABD Kongresi, Dünya Bankası, IMF, ABD Dışişleri Bakanlığı vb. önemli ABD kurumlarına da ziyaretler gerçekleştirecek. Akademiye 20-30 yaş aralığındaki başarılı gençler kabul edilecek. “Diaspora Savunuculuk Akademisi” 24-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Vaşington’da düzenlenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 25 AĞUSTOS 2022

Programa ilişkin detaylı bilgi ise https://www.ytb.gov.tr/savunuculukakademisi/ web sayfasında bulunuyor.

Akademiye katılmak isteyen adayların 25 Ağustos 2022 tarihine kadar "obys.ytb.gov.tr" adresinden başvuru yapmaları gerekiyor.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi