Türkiye'ye sızan 3 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi

Suriye'den Türkiye'ye sızan PKK'lı 3 teröristin, Emniyet İstihbaratın takibi, Mardin Emniyet ve Jandarma, İHA, SİHA, hava takviyesi ve PÖH, JÖH desteğiyle ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

GİRİŞ 28.07.2022 08:43 GÜNCELLEME 28.07.2022 09:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde İHA ile tespit edilen 3 PKK/KCK'lı teröristin, hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Mardin İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce sürdürülen çalışmalarda; dün akşam saatlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesi Günyurdu köyü bölgesinde İHA vasıtasıyla 3 örgüt mensubu tespit edildi.

Mardin'de PKK'ya dev operasyon: Sokağa çıkma yasağı ilan edildiMardin'de PKK'ya dev operasyon: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İHA ile saatlerce süren takip sonucu 3 örgüt mensubunun yeri tam olarak tespit edildi. Daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile koordinasyon kuruldu. Havalanan F-16 ve SİHA atışlarıyla 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Ayrıca atış gerçekleştirilen noktalar ve çevresini taramak, bahse konu bölgede olabilecek diğer örgüt mensuplarının da etkisiz hale getirilebilmesi amacıyla Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ortaklığında operasyon başlatıldı. Geniş çaplı operasyon devam ediyor.

SOYLU: DOSTLARIMIZDAN TAZİYE BEKLİYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Suriye sınırından sızan 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı:

"Topraklarımızda terörist istemiyoruz, teslim olun! Suriye sınırından ülkemize sızan 3 PKK’lı terörist; Emniyet İstihbaratımızın takibi, Mardin Emniyet ve Jandarma, İHA, SİHA, hava takviyesi ve PÖH, JÖH desteğiyle ölü ele geçirildi. 'Dostlarımızdan' taziye mesajı bekliyoruz."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Gurbetci55 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kapak olmus sayin soylu, hergün böyle haber bekliyoruz 3 degil 50, 50 degil 100 hepsinin kökü kuruyana kadar indirin vurun gitsin, tutuklamaya gerek yok, bu topraklar hain kabul etmez.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak böyle ne güzel. Uğraşmak yok. Beslemek yok. Mahkemeleri ceza evlerini meşgul etmek yok. Bütün operasyonlar böyle olsun. Temiz iş.
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ayağınıza taş gözünüze yaş dedirtmesin inşallah Sefer Bizden Zafer Allah tan
    Cevapla
  • Zeynel 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun yerli iha ve siha haine göz açtırmıyor
    Cevapla
  • mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık teröre geçit yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı