Sanatçı İlhan İrem, 67 yaşında vefat etti

"Dua", "Uçun Kuşlar Uçun", "Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda" ve "Olanlar Olmuş" gibi unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem, İstanbul'da hayatını kaybetti.

GİRİŞ 28.07.2022 23:01 GÜNCELLEME 29.07.2022 09:57
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 67 yaşındaki sanatçı, Acıbadem Maslak Hastanesinde hayata gözlerini yumdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter'da yaptığı paylaşımda, sanatçının vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Müziğimizin unutulmaz seslerinden İlhan İrem'in vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

İlhan İrem kimdir? İlhan İrem'in soyadı ne? Siyasete giren İlhan İrem'in en güzel şarkıları...İlhan İrem kimdir? Siyasete giren İlhan İrem'in hayatı hakkında bilinmeyenler...

Sanatçı, bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu.

İLHAN İREM KİMDİR?

Bursa'da 1 Nisan 1955'de dünyaya gelen İrem, 1969'da ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımını attı.

İrem, 1970'te Milliyet gazetesinin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında "Meltemler" adını verdikleri orkestra ile Marmara Bölgesi birincisi oldu. Aynı orkestrayla 1970-1973 arasında Bursa'da çeşitli otellerde dans müziği şarkıcılığı yaptı.

Sanatçı, 1973'te kendi imkanlarıyla ilk 45'lik plağını çıkardı. 1973-1981 arasında, 10 adet 45'liği yayımlanan başarılı sanatçı, 1979'da yayımladığı senfonik yapıdaki "Sevgiliye" uzunçalar plağıyla akademik bir çalışma yaparak, müzik yaşamında yeni bir yola girdi.

"Sevgiliye" albümünde kendi yazdığı sözler dışında, bir Nazım Hikmet şiiri olan "Hoşgeldin"i besteleyip seslendiren sanatçı, 1984'te Bulgaristan'da düzenlenen Altın Orfe Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil etti ve Gazeteciler Özel Ödülü'nü kazandı.

Yalnızca kendi yapıtlarını seslendirmeyi sürdüren, kendine özgü bir ekol oluşturan İrem, 1980'li yıllarda öykülerini besteleyerek kurguladığı uzun soluklu müzik yapıtlarıyla, senfonik rock tarzında çalışmalara yöneldi.

Sanatçının, hikayeleri, denemeleri, şiirlerinin yer aldığı beş kitabı yayımlandı.

Soyut resim çalışmaları da yapan sanatçı, Bursa, Ankara, Antalya, Kuşadası, Dikili, İstanbul, Gölcük ve İzmir'de kişisel resim sergileri açtı. Birçok ödül alan ve 7 altın plak kazanan sanatçı, hayranları tarafından "çağdaş bir ozan" olarak görülüyordu.

İlhan İrem, bir konserinde tanıştığı hayranı Hansu İrem ile 1 Ekim 1991 tarihinde evlendi.

İLHAN İREM İÇİN TAZİYE MESAJLARI

SÖZCÜ KALIN: BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da şu paylaşımı yaptı: "Ne güzel şarkılara imza attı. "Anlasana", "Boşver Arkadaş" ve "Konuşamıyorum" gibi pek çok eseri yumuşak sesi, içten yorumu ve nahif kalbiyle geride bırakıp gitti. İlhan İrem'e Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, hepimize başsağlığı diliyorum."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: BU ÇAĞI ÖZETLEDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma "'Konuşamıyorum' dedi ve bu çağı özetledi... Bir çizgisi olan şarkılarıyla derin bir iz bıraktı ve gitti… İlhan İrem'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Değerli bir sanatçımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." notunu düştü.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden İlhan İrem'in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Usta şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum." şeklinde paylaşımda bulundu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 217
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada yaşanan bir kaç günlük ömür karşılığında ahirette sonsuz bir ömür yaşamaya hazır mıyız?
    Cevapla
  • dünya fanidir 1 yıl önce Şikayet Et
    Katılabildiğimiz cenazelerde ölenleri mezara konuluyor olarak görüyoruz,fakat kabre konanların ruhları nerelerden nerelere havale ediliyor biliyor muyuz acep,ölene kadar durmak yok salih ameller işlemeye azami gayret edelim,kabre varandan sonra dünyadaki sevdiklerimizden hiçbirine sesimizi duyuramayız,amellerimizle başbaşa kalacağımızı unutmayalım,İMAN EHLİ olarak yaşayalım, güzel ameller işleyelim,nefsi emmarenin peşine düşmeyelim yoksa bizi ateşe çağırır fakat ateşe gidiyoruz demez aman dikkatli olalım.
    Cevapla
  • aklı evvel 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırat kıldan incedir,kılıçtan keskincedir,varıp anın üstüne evler yapasım gelir Gaflet uykusunda yatar uyanmaz,can gözü kapalı gafilan çoktur,HAKK sözü dinlemez asla inanmaz,kalbi çürük fesat cahilan çoktur. YUNUS EMRE HAZRETLERİ
    Cevapla
  • hakkan 1 yıl önce Şikayet Et
    hükümet düşmanıydı. herkeste biliyor. Allah Allah
    Cevapla
  • LALA 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a inanmayan birine Allah'tan rahmet dilemek akılsızlığın cehaletin önde gidenidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı