Naci İnci: Üniversitemizin güçlü akademik geleneği hukuk eğitimi ile buluşuyor

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Üniversitemizin güçlü akademik geleneği nihayet hukuk eğitimi ile buluşuyor" dedi.

Naci İnci: Üniversitemizin güçlü akademik geleneği hukuk eğitimi ile buluşuyor
Naci İnci: Üniversitemizin güçlü akademik geleneği hukuk eğitimi ile buluşuyor
GİRİŞ 29.07.2022 00:59 GÜNCELLEME 29.07.2022 01:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Selami Kuran fakülte kuruluş çalışmalarının tamamlanması ardından sağlık sorunları nedeniyle kendi isteğiyle görevinden ayrılmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesine, asaleten yeni dekan ataması yapılana kadar Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci vekalet edecektir” denildi.

REKTÖR İNCİ HEDEF GÖSTERİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin yeni dekan ataması yapılana kadar vekaleten atanması bir kısım medyada çarpıtılarak verildi. Vekaleten atandığı bir görev üzerinden hedef gösterilen Prof Dr. İnci, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

İnci, "Üniversitemizin Hukuk Fakültesi bilindiği üzere bu yıl ilk öğrencileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Bir yıldır devam eden kuruluş çalışmaları, üniversitemizin ilgili kurullarının ve fakültemizin ilk akademisyenlerinin büyük özveri ve gayreti sayesinde tamamlandı. Emeği geçen herkese ve özellikle sağlık sorunları sebebiyle aramızdan ayrılan fakültemizin kurucu dekanı Selami Kuran'a teşekkürü bir borç bilirim" ifadelerini kullandı.

"MÜFREDATIMIZ TÜRK ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İNGİZLİZCE EĞİTİM ORANI EN YÜKSEK HUKUK PROGRAMI"

İnci açıklamasında, "Fakültemizin müfredatını dünyanın önde gelen üniversitelerinde uygulanan programlardan istifade ederek ve çağımızda önem kazanan yenilikçi alanları önceleyerek hazırladık. Hukuk fakültesi öğrencileri hem Türkiye'nin hukuk alanında en zengin seçmeli ders kataloğundan faydalanabilecek hem de Boğaziçi Üniversitesinin Felsefe, Sosyoloji, İktisat, Tarih gibi diğer bölümlerinden seçmeli ders alma imkanına sahip olacaklar. Müfredatımız aynı zamanda Türk üniversiteleri arasında İngilizce eğitim oranı en yüksek hukuk programı olma özelliğini taşıyor" cümlelerine yer verdi.

"BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 160 YILLIK GELENEĞİYLE EĞİTİM VEREN MÜKEMMELİYET MERKEZİDİR"

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin açıklamasının devamı şu şekilde:

Fakültemizin akademik kadrosunu da uluslararasılık vizyonunu esas alarak oluşturduk. Akademik kadromuz Oxford, Sorbonne, Durham, Queen Mary, Manchester gibi hukuk alanında küresel çapta bilinirliği olan köklü üniversitelerde eğitim almış, alanında uluslararası düzeyde araştırma yapan akademisyenlerden oluşuyor. Genç kadromuz aynı zamanda Bilişim Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku, Uluslararası Deniz Hukuku, Çevre Hukuku, Siber Güvenlik Hukuku, vb. yenilikçi alanlarda Türkiye'de öncülük yapabilecek nitelikte akademisyenlerdir. Kadromuzu alanında yetkin akademisyenlerle genişletmeye devam edeceğiz Boğaziçi Üniv. 160 yıllık geleneğiyle Türkiye'mizin en başarılı gençlerine eğitim veren bir mükemmeliyet merkezidir. Bu sene 70 öğrenci kabul edecek olan Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesinin daha ilk yılından Türkiye'nin en iyi öğrencilerine ev sahipliği yapacağına eminiz Üniversitemizin güçlü akademik geleneği nihayet hukuk eğitimi ile buluşuyor.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Rifat Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce dünyada ilk 500'e gir Hoca!
    Cevapla
  • m3hk 1 yıl önce Şikayet Et
    Naci rte yi yiyecek.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Boğaziçi üniversitesine yıllardır çöreklenmiş zihniyeti söküp atarlar
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP'liler Gibi Düşünmesseniz Seni Sevmezler Laik Kesim Hocam
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    sağlık sistemi ne kadar iyi ise , asıl önemli olan eğitim sistemimiz özellikle yükseköğrtim sistemimiz berbat. hala yök e ve üniversitelere sahip olunmadı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi