Ümit Özdağ'dan Suriyeli sığınmacıya: Sen bizdensin, sorun yok

Kilis'te esnaf ziyaretinde bulunan ve esnaflara nereli olduğunu soran Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir esnafın sorusuna verdiği cevapla geri adım atmak zorunda kaldı.

GİRİŞ 29.07.2022 07:02 GÜNCELLEME 29.07.2022 07:15
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Suriyeli sığınmacılara yönelik tepki çeken çıkışlarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Kilis ziyaretinde bir esnafla arasında geçen diyalog dikkat çekti.

Suriyelilerin yoğunlukta yaşadığı yerlere giderek kendilerini "Zafer Turizm"le Suriye'ye göndereceklerini söyleyen Özdağ, Kilis'te girdiği bir dükkandaki esnafa nereli olduğunu sordu.

Esnafa "Nerelisin sen?" sorusunu yönelten ve "Suriyeliyim, Türkmenim" cevabını alan Özdağ, "Ha sen Türkmensin. Bizdensin. Sende sorun yok" diye karşılık verdi.

Ümit Özdağ'ın bu sözlerine, sosyal medyada bazı kullancılılar tarafından şu ifadelerle tepki gösterildi:

  • Kafatasçı, Faşist zihniyetin tezahür ettiği bir şahıs Ümit Özdağ. Türkmenim deyince sende sorun yok diyor, neticede Suriye Türk'ü ama Suriye vatandaşı. Ne zaman insan olup,insana insan gibi bakacaksın?
  • Bizdensin Derken! Sayın Ümit biz senin Türklüğünden şüpheliyiz.
  • Bay Ümit toptan hedef gösterdigi mültecilerin önemli bir kısminın Türk soylu olduğunu hiç düşünmedi demek, cahil cühela yandaşları için ise zaten hepsi Arap sayılıyor.
  • Suriyeliler elbette gitmeli ama karşındaki insana bu şekilde bir hitap hiç hoş değil. Amaç tepki toplamaksa başarılı!
  • Suriyeli misin diye soruyor Suriyeliyim diyor, Türkmenim eklemesini yapmasaydı ne yapmaya çalışacağını tahmin edebiliyorum. Demek sorun Suriyeli olmak değil tamamen etnik köken yani ırkçı kafatasçı zihniyet. Suriyeli Ermeni, Çerkes, Kürt veya Süryani olursa ne olacak peki?
KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 101
  • raif 1 yıl önce Şikayet Et
    özdağın ,k.k nın marianın yabancı düşmanlığı islama olan kinlerinden geliyor . ingilizler almanlar ruslar güneyde ev satın alıyorlar çıtları çıkmıyor .islam düşmanlarının
    Cevapla
  • Merhamet 1 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık kesin bir şekilde haram sır büyük günahlardan sır.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede yıllarca Kürt Türk Arap milliyetçiliği yapıldı bu toplumları insanları ayrıştıran pis bir hastalıktır bunu yapan ingilizler dır bizleri birbirimizden ayrıldılar bakınız oslanliya bakınız araplara ona rağmen halen miniminize edilmiş bir Turkiyeyi bölmeye çalışıyorlar yeter artık lütfen yapmayın şimdi Suriyelileri kafaya taktılar suriyeli dediğin bizim bir ilimizdi çanakkalde Suriyelilerin şehitleri var bakınız biz Müslüman kardesleriz ayrimiz gayrimiz yok.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakınız Ben Aslen Mardin Araplarindan 5000 bin yıllık geçmişimiz vardır hiç biryerden göç edip gelmemişiz ama aslında Türküz ve Türkiye ve Turklerle beraber olmak gurur verici .eşim Suriye türkmenlerinden Mersin toros dağlarında komşularım vardı sordu nerelisin sordular ben mardinliyim haa sende insansın dediler eşime sordular o Suriye türkmenlerinden deyince aaa dediler tüylerimiz diken diken oldu dediler.kuranda şöyle buyrulur Bir topluluk özünde olanı değiştirmedikçe Allah onların hallerini değiştirmez. Hz muhammed s.a.v diyorki Arabin acemden üstünlüğü yoktur Acemin Arap'tan üstünlüğü yoktur üstünlük ancak takvayladir.
    Cevapla
  • Vatandaş66 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalya'da 300 bin Rus, Ukraynalı var ,kendi okulları var, Alman, İngiliz ler didim i mesken tutmuş ,her yer yabancı dolmuş onlara laf yok gelenler müslüman olunca faşist kafa taşçı zihniyet hemen havlamaya başlıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!