Kamuda çalışan memurlar artık sakal bırakabilecek

Kamuda çalışan erkek memurları ilgilendiren sakal bırakma kararı gündem oldu. Mevzuata da işlenen karara göre, erkek memurların her gün sakal tıraşı olmasını zorunlu kılan ibare, Danıştay tarafından iptal edildi.

Kamuda çalışan memurlar artık sakal bırakabilecek
Kamuda çalışan memurlar artık sakal bırakabilecek
GİRİŞ 29.07.2022 20:47 GÜNCELLEME 29.07.2022 20:48
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Danıştay 12. Dairesince verilen kararla, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde (erkek personel için) yer alan "Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz..." ibaresinin iptaline dair karar verilerek kamu kurumlarında erkek memurların sakal kesme zorunluluğu ortadan kaldırılmıştı.

MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİNE İŞLENDİ

Kamuda erkek memurlara sakal bırakma serbestliğine ilişkin Danıştay 12. Dairesinin 20.04.2022 tarihli ve 2021/7000 esas, 2022/2247 nolu kararı Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğünce hazırlanan Mevzuat Bilgi Sistemi'ne işlendi.

MEMURLAR SAKAL BIRAKABİLECEK

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5/b maddesinden de anlaşılacağı üzere kamuda erkek memurlara sakal bırakma serbestliğine ilişkin Danıştay 12. Dairesinin iptal kararına Yönetmelik metninde yer verildi. Atılan bu adım sonrası kamudaki erkek memurlara sakal bırakmak serbest hale geldi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel haftada bir keser insanlar şimdi. Jilet hele ki su istafı.... yakında su savaşları çıkacak zaten. Biz araba yıkıyoruz , her gün sakal traşı olup, gereksiz yere her gün balkon yıkayanlar hele.... su savaşları er geç çıkacak. Çocukları , öğrencileri ve dahi her ortamda büyüklere de hatırlatın. Arabasını bile çeşme suyu ile yıkatmayan var su savaşı yakın diye.. düşünmek gerek .
    Cevapla
  • Dede 9 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel bir tespit gerçekten bu lüzumsuz takıntılar ülkenin tonlarca suyuna zarar.Yani.İnsanlar eğitilene kadar kısa vadeli disiplinli uygulamalar yasalar lazım bence.Eğitim uzin vadeli bir uygulama.
    Cevapla
  • HAMD 1 yıl önce Şikayet Et
    olsun kahrolsun pkk ve islam düşmanları
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam kahrolsunlar da konuyla ne alakası var? Sakal için mi? İslam düşmanı oluyorlar anlamadım. Sakal islam mı? Git papazlara bak, hahamlara bak onlar da sakallı. Yani?
    Cevapla
  • baş örtü kanun 1 yıl önce Şikayet Et
    başörtü de istiyoruz. hükümet değişince değişmesin.
    Cevapla
  • uluhakan 1 yıl önce Şikayet Et
    yönetmelik değil kanunlaşması zaruridir hükümet değişince değişmemesi gerekir
    Cevapla
  • Yusuf Yunus Nuhhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İslâmda sakalda 36 haslet vardır. Sakalı dinci görünüp onun altında şeytana oyuncak olanların ahirette vay haline. Sakal sünnettir, koyarken konuşurken sözünüzün kime dokunduguna dikkat edin. "Dini dünya menfeaatine kullananın vay haline"; Ayetini unutmayın bu ayet hangi sürede geciyor bilginiz artsın arayın bulun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!