Ankara'da cemevi provokasyonu: Saldırgan yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da cemevlerine yönelik saldırıları provokasyon olarak niteleyerek konunun her yönüyle soruşturulduğunu bildirdi. Soylu ayrıca, 3 cemevine saldıran şahsın Eskişehir’e giderken yakalandığını açıkladı.

GİRİŞ 31.07.2022 00:42 GÜNCELLEME 31.07.2022 01:02
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Olay, öğlen saatlerinde Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'nde meydana geldi.

Henüz belirlenemeyen nedenle teker teker Cemevlerine giren A.O.K., girdiği Cemevlerinde vatandaşlara saldırmaya başladı. Şah-ı Merdan Cemevi'ne giren A.O.K. Cem yapan vatandaşlara sandalye fırlatarak saldırdı. Saldırı anı, Cemevinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Saldırıların ardından kaçarak kayıplara karışan A.O.K. ise polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

SOYLU: PROVOKASYON HER YÖNÜYLE SORUŞTURULMAKTADIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yönelik saldırıları provokasyon olarak niteleyerek konunun her yönüyle soruşturulduğunu bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabından Ankara Emniyet Müdürlüğünün olaylarla ilgili açıklamasını da alıntılayarak yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Çankaya'da bir, Mamak'ta iki cemevine bugün alçakça bir planla saldıran zanlı, Eskişehir'e giderken Ankara Emniyetimiz tarafından yakalandı. Elbette bu provokasyon her yönüyle soruşturulmaktadır. Geçmiş olsun."

ANKARA İL EMNİYET: 'TAHKİKAT ÇOK YÖNLÜ DEVAM ETMEKTEDİR'

Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden olayla ilgili yapılan açıklamada, "30.07.2022 günü ilimiz Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nde kasten yaralama, Mamak ilçesinde Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'nde ızrar konusu meydana gelmiştir. Konuyla ilgili ivedi yapılan çalışmalar neticesinde, her üç olayı da A.O.K. isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikat çok yönlü devam etmektedir" denildi.

BAKAN BOZDAĞ: SALDIRIYI VE PROVOKATÖR SALDIRGANI KINIYORUM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yönelik saldırıyı kınayarak, olayın bütün yönleriyle aydınlatılacağını bildirdi.

Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da cemevlerine yapılan saldırıyı ve provokatör saldırganı kınıyorum. Alevi kardeşlerimizin cemevlerine yapılan saldırı, milletimize ve hepimizin manevi değerlerine saldırıdır. Saldırıyla ilgili adli süreç başlatılmıştır. Saldırı bütün yönleriyle aydınlatılacaktır."

 

KAYNAK: AA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 149
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Pisliğin Acil Olarak Adı ve Resmi Deşifre Edilmeli... Neden Resim ve isim saklanıyor anlamıyorum... Ülkeyi Karıştıracak bir hareket bu cezası ağır olmalı...
    Cevapla
  • YKC 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin chp lidir.
    Cevapla
  • CELLAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Alman Bakanın CHP ziyareti ilk meyvelerini verdi. Bu zurna ne şekilde olursa olsun öttürülmeli. Ötmüyorsa hava delikleri bir müddet tıkanıp açılınca öter. Zaten geçmişi, şeceresi ip ucu verir.
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimden olduğu belli değil içlerinden biride olabilir önceki olaylarda çarpi işareti kapılara yazan alıcı bir vatandaşımız yapmıştı bir kişi bütün milleti bağlamaz abd paralı ajanları bu milleti kimse allahın izniyle bölemez her kes akraba ölmüş kimse ayiramaz sagilar
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden yaptin: karimla kavga ettim basim bunaldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı