Kırklareli’de 88 kaçak göçmen yakalandı, 7 organizatör tutuklandı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yasa dışı yollardan ülkeye girdiği belirlenen 88 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenlere organizatörlük yaptığı belirlenen 4’ü Suriye uyruklu 7 şüpheli tutuklandı.

Kırklareli’de 88 kaçak göçmen yakalandı, 7 organizatör tutuklandı
Kırklareli’de 88 kaçak göçmen yakalandı, 7 organizatör tutuklandı
GİRİŞ 31.07.2022 20:03 GÜNCELLEME 31.07.2022 20:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti (GKİT) Şube Müdürlüğü ile Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, E-80 karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde kaçak göçmenlerin bulunduğunu belirledi. Jandarma ekipleri düzenlediği operasyonda 3 minibüs içinde 86 Suriye uyruklu, 2 Yemen uyruklu olmak üzere yurda yasa dışı yollardan girdiği belirlenen 88 kaçak göçmen yakaladı.



Jandarma ekipleri, kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığını belirlediği 4’ü Suriye uyruklu 7 şüpheliyi de gözaltına aldı.

Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Gözaltına alınan 7 organizatör ise jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • ediz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına 88 yakalayın 888 göz yumun gitsin. Yunan'ın nüfusu da az. Komşumuza destek olalım. Severlerdi onlar bizden gidenleri tüm fetöcüleri baş tacı etmediler mi?
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim