Türkiye'de maymun çiçeği vakası yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının 5'e yükseldiğini belirtti.

GİRİŞ 02.08.2022 10:37 GÜNCELLEME 02.08.2022 11:42
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Dünyanın dört bir yanında görülen Maymun Çiçeği vakaları Türkiye'de de görülüyor. Bakan Koca, vaka sayısının 5 olduğunu belirtti.

5 VAKA TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrasında gazetecilerle, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel acil durum ilan ettiği virüsle ilgili son durumu paylaştı.

Bakan Koca, "Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu 5 hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. 1 hastamız ise izolasyonda. Sağlıkları yerinde, hiçbir sorun yok" diye konuştu.

"HATIRLATMA DOZLARININ YAPILMASINI ŞİDDETLE ÖNERİYORUM"

Maymun çiçeği virüsünün Türkiye için endemi ya da pandemi riski taşımadığını hatırlatarak sözü koronavirüs salgınına getirdi:

"Koronavirüs salgınında ortaya çıkan ilk varyantlar daha güçlü ve hasar vericiydi. Omicron varyantı ise daha bulaşıcı ancak hastalarda hafif seyrediyor. Hatırlatma dozlarının yapılmasını şiddetle öneriyorum. Ayrıca özellikle ileri yaştaki vatandaşlarımızı mutlaka korumalıyız."

Dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsünden ülkeler bazında ilk ölüm haberleri de peş peşe geliyor.  Nijerya, Brezilya, İspanya, Hindistan ve Gana'dan sonra bir ölüm haberi de Peru'dan geldi. Güney Amerika ülkesi Peru'da maymun çiçeği virüsü nedeniyle ilk kez bir kişi yaşamını yitirdi.

Peru Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede maymun çiçeği vaka sayısının 300'ü aştığı, ilk ölümün kayıtlara geçtiği ifade edildi. Açıklamada, ölen kişinin başkent Lima'da tedavisi devam eden erkek bir hasta olduğu bildirildi.

KAYNAK: AKŞAM
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • misafir 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Allahin kaderiyle oynuyorlar
    Cevapla
  • vtd3434 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki bugday tarlalarını yakıyorlar gündem değiştiriyor küreselciler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara hic bulasmiyor bu hastaliklar hayret
    Cevapla
  • Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Yandık.şimdi de bir müddet bu illetle boğuşacağız.ve bu arada corona utulacak.aynı deli dana,kuş gribi,domuz gribi,ebola gibi.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden sınırlarda denetim yapılmıyor? Neden turist gelecek diye kapılarımız herkese sonuna kadar açık. Bulgarlar kimlikle girip çıkıyor. Siz sınırda turist rahatsız olmasın diye ne test ne aşı isteyip, bulaş yayılınca neden vatandaşı aşılamaya makelemeye kalkıyorsunuz. Hadi size alıştık da aşısız diye neden diğer cahil vatandaş tepemize çökmeye kalkıyor. Cehaletimizle boğuyoruz. Sınırlarına hava alanlarına polis asker yerine karantina personeli koysanız. Virüs uzaydan gelmiyor birileri getiriyor getirende denetim yapmayıp, 80 milyonu aşılamaya kalkarsınız yine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez