Bakan Soylu'dan cemevi provokasyonu hakkında yeni açıklama

Ankara'da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan Ahmet Ozan K. tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soylu, cemevi saldırılarıyla ilgili, "Eski Türkiye'nin ayak izleri" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.08.2022 10:53 GÜNCELLEME 04.08.2022 11:42
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki Alevi STK'leri ve cemevine saldırının eski Türkiye'nin ayak izleri olduğunu belirterek, "Soruşturma devam ediyor. Biz buradaki çapağı bulacağız, kimse merak etmesin." dedi.

"O 3 ADRESE BİR SAATTE BEN GİDEMEM"

Soylu, Ankara'daki Alevi STK'leri ve cemevine saldırılara ilişkin bir soru üzerine de muharrem ayının birinci günü bir saatte 3 noktada saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Bulunduğu illerde değil Ankara'da, bir başka vilayette bu saldırıyı yapabilme planı, bütün bunlarla birlikte oluşturulmak istenen bir provokasyon." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı görevini 6 yıldır sürdürdüğünü dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"Bu tür olaylarda hep kendini deliliğe verenler ortaya çıkıyor. İşte 'O delidir, bu bunu yapar.' Bu deliler, ben 10 yıldır Ankara'dayım 10 yılda Ankara'da bu 3 adrese bir saatte gidemem, nasıl oluyor da İzmir'den geliyor da veya Eskişehir'den geçiyor Ankara'ya, 3 saatte, bunu yapıyor? Tekrar söylüyorum eski Türkiye'nin ayak izleridir. Zaten yargı bir karar verdi, bir tutuklama, iki de ev hapsi verdi, bu soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor. Soruşturma devam ediyor. Biz buradaki çapağı bulacağız kimse merak etmesin."

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara'nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde Alevi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile cemevine yönelik eylemlerle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler A.O.K, Ç.C.B. ve B.G, Ankara Adliyesine getirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Burada sorgulanan şüphelilerden saldırıları gerçekleştirdiği tespit edilen A.O.K. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise konutunu terk etmeme şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Ankara'da 30 Temmuz'da Alevi STK'leri ile cemevine saldırı düzenlenmişti. Aracıyla Eskişehir'e kaçmak isteyen şüpheli A.O.K, Ankara'ya 70 kilometre uzaklıkta yolda yakalanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine A.O.K. ile irtibatlı oldukları belirlenen Ç.C.B. ve B.G. de gözaltına alınmıştı.

"ÖRGÜT BAĞLANTISI VAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 cemevine yönelik saldırıyla ilgili "Örgüt bağlantısı var. Yakında açıklayacağız" demişti.

Ahmet Ozan K. (24), geçen cumartesi akşam saatlerinde Çankaya ve Mamak ilçelerindeki 3 ayrı noktada cemevlerine saldırı düzenledi. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda Ahmet Ozan K., içeride oturanların üzerine sandalye fırlattı, bir kadını da kesici aletle yaralayarak kaçtı. Eskişehir'e giderken polis tarafından yakalanan Ahmet Ozan K. ile birlikte yakın arkadaşı Çağdaş Can B. ve B.G. gözaltına alındı. Ahmet Ozan K.'nın, saldırıdan önce Eskişehir'de Çağdaş Can B. ile buluştuğu, ardından Ankara'ya gelip olayı gerçekleştirildiği öğrenildi. Çağdaş Can B.'nin, geçmiş dönemlerde Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP/C) Dev-Yol Devrimci Hareket terör örgütünün açık alan yapılanması Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) faaliyetlerine ilişkin kayıtlarının bulunduğu belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, emniyette işlemleri süren şüphelilerin bağlantılarını araştırmaya devam ediyor. Şüpheliler, işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edildi. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var. Yakında açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7, İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşağıdaki yorumumda batı düşmanlığı yok.Yanlis algılamasın kimse.Oyle anlayan varsa kusura bakmasın.Sadece bir çelişkiden bahsettim.Ben insandan nefret eden ve haset edenin yolundan gitmemeye özen gösterdim bu yaşıma kadar.Bundan sonrada kararliyim.Cunki herkesin Rabbi birdir.Hesabi herkes ona verecektir.Kim daha hayırlı kim hayırsız o bilir ve karar verir.
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber biz sünnilere bir mesaj bence.Kemal bey kendi söylemine göre Alevi.Ancak Yıllarca bazıları Alevilerin suyu içilmez yemeği yenmez derdi ,bizde sebebini sorardık.Abdestsiz gezdiklerini söylerlerdi. Bunu diyenlere Alman çikolatası verdiğinde başkası 1 tane yerdi onlar başka yok mu derdi.Peki Almanlar abdestli mi araç üretiyordu .Italyan araçları abdestli mi üretiliyordu.ve niceleri dediğinde kitleniyirdu hararet yapmış araç gibi.Ben sünni olarak alevilere gidip geliyorum yemeklerini yiyorum . Hamburger yerken abdest aldın mı kimseye demedim diyenide duymadım şahsen.Ayrica Abdestsizde silah üretip satıyorlar yıllardır kullanmayan yok.
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Komiksin, en başta yemek ile diger ürünler ayni sey mi ? GUSULsuz hiç kimsenin elinden yenmez, isterse sünni olsun ama sunniler, hristiyanlar, yahudiler, gusulsuz gezmiyor. Guslu kabul etmeyen insanlardan, insanların rahatsiz olmaları gayet doğal. Kesin olarak gusulsuz oldugunu Bildigin biriyle, bilmedigin veya makine üretimi ayni derecede mide bulandırmiyor, ondandır.
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Sivas olaylarinin ta kendisi i$te.! Planli pkk uygulamasi..
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Altından Chp pkk ve fetö çıkabilir
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RIZASI İÇİN, sevgili Cumhurbaşkanımız adli kontrol şartını kaldırınız insanlar suç işliyor adli kontrol şartı ile serbest bırakılıyor bu olaylar halkı derinden yaralıyor hem de suça meyilli insanların suç işlemesine daha fazla suç işlemesine sebep oluyor adam 3 kişiyi yaralıyor adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor iki tane insana çarpıyor biri ölüyor biri ağır yaralı adli kontrol şartıyla serbest bırakıyorlar hakimlerin içinde de hala fetö'cüler var insanlarımızın psikolojisini bozmak için bu hainliği yapmaya devam ediyorlar lütfen adli kontrol şartını kaldırmasın rica ediyorsun sevgili cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemesi devam ederken, suçlu olduğu henüz isbat edilmemişse, adli kontrol şartıyla serbest oluyor. Sanırım, şahsı, masumsa zarara ugratmamak ve devletin mali yükünü artırmamak icin, makul bir karar, aslinda, sonunda suçlu olan hapse girdikten sonra.
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi yapanlar da büyük ihtimalle sol sosyalist sefiller sürüsü mensubu çıkacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir