Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna tutuklandı.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı
Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı
GİRİŞ 03.08.2022 23:08 GÜNCELLEME 03.08.2022 23:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Dün eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin örgütün devamlılığını sağlamayı hedeflediği, adli yargılamayı etkilemek için lobi faaliyetinde bulduğu, örgüte yönelik yapılan operasyonda görev alan emniyet ve yargı mensupları hakkında illegal yöntemlerle araştırma yaparak bilgi toplamaya çalıştığı öğrenildi.

Ayrıca örgüte yönelik yargılama devam edilirken, yargılamaya yönelik adli makamları yanıltma adına yalancı tanıklar bulma ve asılsız bilgi ve belge oluşturma eylemlerinde bulunduğu bilgisi edinildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna adliyeye sevk edildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra iki şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikçe, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    adnanın tv çok canlı kanlı idi vur patlasın çal oynasın
    Cevapla
  • Perşembeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gardiyanlar Bayram Eder :)
    Cevapla
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkarım ki tez bir zaman da şarlatan FETÖ'cüler ve şarlatan Adnan kedicikleriyle beraber serbest kalırlar. Maalesef ülkemiz böyle bir ülke. 28 Şubatçıları ve Ergenekoncuları gördük, ağırlaştırılmış hapis cezalarıyla yargılandılar ve sonuç fiyasko, hepsi serbest.
    Cevapla
  • irfan 69 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hangi çetelerle uğraşsın bir yanda fetö biryanda uyuşturucu telefon dolandırıcılığı organ mafyası haraç çetesi say say bitmiyor
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezası olsa %90 azalır. Cezaevleri 5 Yıldızlı otel değil de Guantanamo hapsaneleri gibi olsa %99 azalır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi