Balıklı Rum Hastanesi'nde korkutan yangın: Erdoğan, başhekim ile görüştü

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Tüm hastalar binadan tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GİRİŞ 04.08.2022 21:05 GÜNCELLEME 04.08.2022 22:16
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Balıklı Rum Hastanesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir, Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane, Şişli, Beşiktaş ve diğer ilçelerden itfaiye ekipleriyle sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Alevlerin kısa sürede binanın tüm çatısını sardığı yangın devam ederken, hastane tahliye edildi.

Sağlık çalışanları, itfaiye erleri, zabıta ekipleri ve vatandaşlar, yaşlıları sedye ve tekerlekli sandalyelerle hastaneden uzaklaştırdı. Hastalar bölgedeki diğer hastanelere sevk edildi.

Polis bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, yangın nedeniyle dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın sebebiyle Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti. Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi. Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya talimat verdi. 

VALİ YERLİKAYA: ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

İstanbul Valiliği yetkilileri yangın nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını, 80'e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi. Yangını söndürme çalışmalarına destek vermek üzere bir helikopter bölgeye sevk edildi.

Tarihi binadaki yangın nedeniyle oluşan dumanlar İstanbul'un pek çok ilçesinden görüldü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yangın bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Can ile ilgili sıkıntımız, kaybımız, yaralanan bir vatandaşımız söz konusu değil" dedi.

"102 YAŞLI HASTA TAHLİYE EDİLDİ"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise yangının saat 12.50 gibi çatıda çıktığını belirterek, "Şu ana kadar 102 yaşlı hasta tahliye edildi. Şimdi son bölümdeki çatıyı söndürme çalışmaları devam ediyor Sevindirici olan herhangi bir can kaybının olmaması. Bu büyük yangını çok şükür atlatmış olduk." dedi.

Başkan Arısoy, yangının çıkış nedeninin daha sonra itfaiyenin hazırlayacağı raporla ortaya çıkacağını bildirdi.

Balıklı Rum Hastanesi Başhekimi Stati Leana da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ölü, yaralı çok şükür yok. Dumandan etkilenen bile çok şükür yok." dedi.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

PATRIK BARTHOLOMEOS'TAN BALIKLI RUM HASTANESİ'NDEKİ YANGINA İLİŞKİN TEŞEKKÜR MESAJI

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Balıklı Rum Hastanesi Huzurevi'ndeki yangına ilişkin mesaj yayımlayarak yangının söndürülmesi için çalışan herkese teşekkür etti.

Patrik Bartholomeos, mesajında, Rum cemaatinin yangından dolayı büyük üzüntü yaşadığını bildirdi.

Huzurevinin yaşlılar için hizmet veren en önemli hayır kurumlarından olduğunu dile getiren Bartholomeos, "Can kaybı yaşanmamasından dolayı Yüce Rabb'e şükrediyor, devlet ve belediye yetkililerinin yanı sıra itfaiye görevlilerine, huzurevi ve hastane çalışanları ile yangını söndürmek ve huzurevi sakinlerini kurtarmak için gönüllü olarak çaba gösteren herkese teşekkürü bir borç biliyoruz." ifadesini kullandı.

Yangında can kaybı yaşanmamasının önemli olduğunu vurgulayan Patrik Bartholomeos şunları kaydetti:

"Bu zor zamanda yardımlarını sunan ve meydana gelen zararların giderilmesinde bize destek olmaya hazır olduğunu beyan eden herkese tekrar yürekten şükranlarımızı sunarız. Gösterdikleri ilgiden ve hepsinden önemlisi yanımızda olmalarından ötürü memnuniyetimizi dile getiriyoruz. Tanrı onları korusun."

BAKAN KOAC'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "İstanbul Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesinde meydana gelen yangında, olayın yaşandığı blokta bulunan 103 hasta herhangi bir yaralanma olmadan tahliye edilmiştir. Bazı hastalar diğer bölümlere yatırılmış, 76 kişi Prof. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesine nakledilmiştir.

Servislere yatırılan hastaların muayeneleri yapılmıştır. Bir hasta başka sağlık sorunları sebebiyle acil serviste takip edilmektedir. Dumandan etkilenen bir hastane personelinin durumu iyidir. Hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum."

KAYNAK: AJANSLAR
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 42
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu soy ismini değiştir Rumoğlu koysan daha iyi, felaketlerde yoksun ama işin içinde rum olunca maşallah hemen koştun. Yinede çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
    Cevapla
  • neden 1 yıl önce Şikayet Et
    rum hastanesi olunca i.oğlu koşarak gitmiş.
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü ioglu kendisi pontusludur.
    Cevapla
  • pontuslu 1 yıl önce Şikayet Et
    ekrem görev başında niye çünkü rum hastahanesi
    Cevapla
  • sssss 1 yıl önce Şikayet Et
    bati trakyada camiiler yakiliyo mezarliklar yikiliyo devlet eliyle müftüler ataniyo ses yok Rum hastanesi yaniyo hemen yeniden insaa ediliyo onun icin biz hic bir zaman adam olmayiz kötülüklere karsi iyilikle vevap veriyoz YANLIS
    Cevapla
  • Berke 1 yıl önce Şikayet Et
    Onların Allah korkusu yok. Peki senin de mi yok?
    Cevapla
  • mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    orman yangınlarının %80 ni cem evlerine yapılan saldırı bu hastanenin yanması bunlar hepsi devleti zora sokmak için kanı bozuk hainlerin yaptığı oyundur türkiye dünyanı hayrına görüşmeler yapıyor peşinden hemen bir olay patlak veriyor türk halkı uyuma artık aç gözünü bunlar devleşen türkiyeyi durdurma hamlesidir
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesut ormanların yüzde 1i ancak öle yanmıştır büyük çoğunluğu insan eliyle çıkıyor çoğuda vatan hainlerinin işi
    Cevapla
  • mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Orman yangınları neden çıktı? Şu enerji şirketlerinin nakil hatları ve trafoları var ya, yazın yükte yandı. Ormanı da yaktı. Ama bunlara sahip çıkmak için örtbas edildi. Provaskona düşmeyecek, kandırımayacak hükümetler lazım. Çünkü her daim bunları yapmak isteyenler olabilir. Ben mi uyanık olacağım, biraz da hükümet uyanık olsun diyecek kadar kafan çalıştığında yorum yap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası