Lösemiyi yenen minik Elif’in mektubuna gelen cevap yürekleri yaktı: Göremeden vefat etti

Adana’da lösemi tedavisi gören ve ilik naklinin ardından sağlığına kavuşan 8 yaşındaki Elif’in bağışçısına yazdığı mektuba gelen cevap yürekleri yaktı.

Lösemiyi yenen minik Elif’in mektubuna gelen cevap yürekleri yaktı: Göremeden vefat etti
Lösemiyi yenen minik Elif’in mektubuna gelen cevap yürekleri yaktı: Göremeden vefat etti
GİRİŞ 04.08.2022 15:01 GÜNCELLEME 04.08.2022 15:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adana'da 2 yıl önce bacaklarında morluk, yüzünde kırmızı noktalar beliren Elif Ayça Arık'a (8) lösemi teşhisi konuldu. Kemoterapi gören ve saçları dökülen Elif'e ilik nakli kararı alındı. 9 donörün kemik iliği yüzde 100 uyumlu çıktı. En uygun kök hücre bağışçısından alınan ilik, küçük kıza nakledildi. Hızla iyileşen küçük Elif, kendisine hayat veren; 'süper kahramanı' ile tanışmak istedi. Elif Ayça, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi aracılığıyla hiç görmediği, ismini dahi bilmediği donör için çizdiği resmi gönderdi.

Elif Ayça donör için çizdiği resmi gönderdi

“KEŞKE SİZLER DE ONU TANIYABİLSEYDİNİZ”

Mektuba karşılık alamayan Elif ve ailesi, mayıs ayında ikinci bir mektup daha kaleme aldı; küçük kız kendisine hayat veren donörle tanışıp teşekkür etmek istediğini dile getirdi. Yanıt, 3 ay sonra geldi. Donörün ağabeyinin yazdığı mektupta, Elif'e kök hücre bağışında bulunan gencin, trafik kazasında öldüğü yazıyordu. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Nasıl söylenir, nasıl açıklama yapılır bilemedim ama kardeşim sizleri göremeden vefat etti... Sizden gelen ilk mektubu okuduğunda o kadar sevinmişti ki, bunu hemen bizimle paylaştı. Yüzündeki o sevinç, gözümün önünden hiç gitmiyor... Kardeşim, hayatının baharındaydı. Keşke ama keşke bu kaza yaşanmasaydı; sizler de onu tanıyabilseydiniz. Ben ve ailem, sizi artık bizden biri olarak görüyoruz. Annem ve babam da sizlerle tanışmayı o kadar çok istiyorlar ki, evlatlarının acısını bir nebze de olsa bu şekilde dindirebilmeyi umuyoruz."

Donörün abisinden gelen mektup“BİRBİRİMİZE SARILIP AĞLADIK”

AKŞAM'a konuşan Elif'in annesi Betül Demirbaş, "Kızıma ilik nakli yapıldığı ilk günden beri donör için hep Allah'a dua ediyordum. Mektubu aldığımda kızımla birlikte birbirimize sarılıp ağladık. Yine de ailesine ulaşıp, onlara bir başsağlığı dileğinde bulunmak istiyorum. Aileyi arıyoruz. Tek istek ve arzumuz, onlara ulaşıp taziyede bulunmak, mezarına gidip dua etmek" dedi.

 

“OLSAYDI ONA SIKI SIKIYA SARILIP, TEŞEKKÜR EDERDİM”

Donörden alınan ilikle hayata bağlanan Elif Ayça Arık, "Her ne kadar onu tanımasam da onu çok seviyorum" dedi.

Donöründen "Süper kahramanım" diye bahseden küçük kız, "Öldüğünü duyunca çok üzüldüm, çok ağladım. Şu anda karşımda olsaydı ona sıkı sıkıya sarılıp, teşekkür ederdim" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AKŞAM
Asel Sema Uğurlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Asel Sema Uğurlu
YORUMLAR 6
  • amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Hak Yaptığı bu iyilik sebebiyle o kardeşimize ahirette mağfiret etsin
    Cevapla
  • Şua 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazen ölümcül hasta yataktan kalkar sapasağlam kişi ölür.iste burada ölmesin diye ılık veren bir kardeşimizin öldüğü gibi.boyle çok hastalar var ki başında bekleyeni ölür yataktaki kalkar.Rabbim Rahmet eylesin
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözlerin tükendiği yer.....
    Cevapla
  • Egeli Laz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastaya gecmis olsun. Allah sifa versin. Donöre Allah rahmet etsin. Haberi okurken agladim. Aklima ilk gelen bi oldu: Elimiz ayagimiz tutuyor ama şükretmesini bilmiyoruz :-( Allah'im, affet, bize verdigin satisiz nimetler icin sana sonsuz şükürler olsun.
    Cevapla
  • Mht 1 yıl önce Şikayet Et
    Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki zanlının ifadesi belli oldu
Bir babanın en acı hatıra kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti!