Bakanlıktan Sözcü ve Halk TV'nin “Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler" haberine tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sözcü ve Halk TV'de yer alan “Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler" haberini yalanlayarak bölgenin “şehitlik” olarak anılmadığını, şehitlerimizin kabirlerinin de bu bölgede yer almadığını açıkladı.

Bakanlıktan Sözcü ve Halk TV'nin “Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler" haberine tepki
Bakanlıktan Sözcü ve Halk TV'nin “Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler" haberine tepki
GİRİŞ 04.08.2022 23:47 GÜNCELLEME 04.08.2022 23:48
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Sözcü Gazetesinde Uğur Dündar “Sarıkamış Şehitlerine Büyük Ayıp” başlıklı yazısı ile Halk TV’de Gazeteci Teslime Torun “Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler: Büyük saygısızlık” başlığıyla yayımladığı video ile yanlış bilgiler empoze edildi.

Haberlerde şehitlerimiz üzerinden algı operasyonuna girişilerek "Artık burası hayvanların barınağı olmuş Bu ülke adına çok üzüldüm. Ahıra çevirmişler bu şehitliği. Gözlerim doldu. Bu ülke adına çok üzüldüm. Ağlamamak için arkadaşlarımızla gözlerimizi zor tuttuk" ifadeleri yer aldı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çirkin haberlerle ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

04.08.2022 tarihli Sözcü Gazetesinde Uğur Dündar’ın “Sarıkamış Şehitlerine Büyük Ayıp” başlıklı yazısı ile Halk TV’de Gazeteci Teslime Torun’un “Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler: Büyük saygısızlık” başlığıyla yayımlanan videosu üzerine bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

Gazeteci Teslime Torun’un onbinlerce şehitin kabrinin olduğu ve şehitlere dua etmek üzere gittiğini iddia ettiği bölge “şehitlik” olarak anılmadığı gibi, şehitlerimizin kabirleri de bu bölgede yer almamaktadır.

Söz konusu alan her sene Ocak ayında Sarıkamış’ta şehitlerimizi anma etkinliklerinin yapıldığı tören alanı olarak kullanılmakta, etkinlikler haricinde ise kullanılmamaktadır.

"BİR TÖREN BÖLGESİ OLMAK DIŞINDA MİLLİ YA DA DİNİ AÇIDAN BİR KUDSİYETİ BULUNMAMAKTADIR"

Bölgede hayvancılığın gelişmiş olması sebebiyle törenlerin gerçekleşmediği sair zamanlarda meralarda otlayan hayvanların bu bölgeye girmiş olması mümkündür. Bu bölgenin sonradan belirlenen bir tören bölgesi olmak dışında milli ya da dini açıdan bir kudsiyeti bulunmamaktadır.

Bununla beraber Bakanlığımızca anma etkinliklerinin dışındaki zamanlarda alanın daha etkin kullanılması için çalışmalar devam etmektedir.

ADEM OLARAK KULLANILMASI DEĞERLENDİRİLİYOR

Tören alanında bulunan yapıların, bölgede ihtiyaç duyulan ve kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) olarak kullanılabileceği değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda, alanda bulunan yapıların ADEM kuruluşuna uygun olacak şekilde kullanılabilmesi için yapılması gereken iş ve işlemler 18.05.2022 tarih ve 3595438 sayılı yazı ile TOKİ Başkanlığına iletilmiştir.

TOKİ İLE İLGİLİ SÜREÇ

TOKİ ile ilgili süreç var olmayan bir “şehitlik”le ilgili değil, bölge kadınlarının güçlenmesi için planlanan ADEM’le ilgilidir. Bu konuda herhangi bir sorun bulunmayıp bölgemiz en kısa sürede bir Aile Destek Merkezi’ne kavuşturulacaktır.

Söz konusu köşe yazısında yer alan görseller ise eski tarihli olup bugünü yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 92
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    O iş sizin işiniz vatan hainleri camileri ahıra çeviren sizin zihniyetinizdekiler değilmiydi aynı tohumun evlatlarısınız.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde camiyi Ahıra çebirmişler la? Diyanet işlerini kuranlar, Kuran-ı Kerim tesfirini yaptıran, onca cami yaptıran baban mıydı? Camilerle derdi olan biri ülke kurarken bunları mı yapardı? Uydur uydur inan ne güzel memleket. Zaten adam olsan bunca para harcanan yatırımda dananlar neden geziyor, devlet malı yazık değil mi derdin? Kafa yok ki camileri ahır yaptılar de dolaş anca. Devlet malında dana gezdirenlerin tohumu olmaktan iyidir. Bizim kuranı kerimde devlet malı önemli, sizin kuran hangisi?
    Cevapla
  • Aytekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Pabuçumun gazetecisi, işleri güçleri yalan dolan sahtekarlık.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki dinden imandan şehitten çok hazzediyorlarmış gibi!!
    Cevapla
  • Efsane 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Osmanlı Bizansin Romanın Kölelerini Paşa Yaptın Şimdi Başımıza Bela Oldu Vatansizlar
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    kamuoyunda infiale neden olacak sekilde uydurulan medya haberlerine agir bir yaptirim yokmu tazminatla olmuyor bu isler paralari bol adamlarin
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Polat ne infiali? Halk kalkıp valiliği mi taşlayacak, dibinizden suç uydurmayın? Devlet malı, içinde danalar yayılıyor git de devlet malına sahip çık. Anca susturup örtme peşindesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!