Bakan Soylu: Murat Karayılan’ın özel görev verdiği 2 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Soylu, PKK terör örgütünün elebaşı Murat Karayılan’ın özel görev verdiği 2 teröristin, görevi yerine getiremeden Ağrı Doğubayazıt’ta etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 05.08.2022 13:59 GÜNCELLEME 05.08.2022 15:07
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Bakan Soylu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Murat Karayılan’ın özel görev verdiği 2 terörist, görevi yerine getiremeden Ağrı Doğubayazıt’ta bugün, sarı torbaya girdi. Emniyet İstihbarat, Polis Özle Harekat ve Jandarmadaki kahramanlarımıza tebrikler.  Amerika yakında Karayılan için de bir taziye yayınlayacak. Meraklanmasın" dedi.

Bakan Soylu, şehit Emre Dokumacı'nın kanının yerde kalmadığını da belirterek, "Ruhun şad, makamın ali olsun. Allah bizi, şehitlerimize mahcup etmesin" açıklamasında bulundu. 

İHBAR ÜZERİNE ORTAK OPERASYON

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise teröristlerin Ağrı Doğubeyazıt'ta 'Eren Abluka-10 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Çetin Ak' operasyonu kapsamında etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamaya göre, 2 PKK/KCK terör örgütü mensubunun Ağrı Dağı Karabulak kırsalında görüldüğü ihbarı yapıldı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nca ortak operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda çıkan çatışmada 2 PKK/KCK'lı terörist, etkisiz hale getirildi. Örgüt mensuplarının üzerlerinde ve sırt çantalarında yapılan aramada 2 piyade tüfeği ele geçirildi.

 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 109
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    adam
    Cevapla
  • Nazlı Nur 1 yıl önce Şikayet Et
    Sivrisinek öldürmekle bataklık kurumaz ! Lider kadroya neden dokunamıyor ??
    Cevapla
  • hemmetef 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize iki Erdoğan, iki Çavuşoğlu, iki Akar, iki Soylu daha lazım... Bir de Bayraktar...
    Cevapla
  • hemmetef 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ını seveyim SOYLU. Hainlerin soyunu kurutmak için illa da SOYLU , illa da SOYLU....
    Cevapla
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    önceki içişleri bakanlarını da gördük. rahmetli yıldırım akbulut, meral akşener. verilen beyanatlara bakınca şimdi pkk bitti demiştik !. ne günlerden ne günlere geldik. Bugünleri görünce ümitlerimiz artıyor. Allahım yardımcıları olsun .
    Cevapla
  • Mehmet Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Samimi bir bakan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!