Umre turları 15 Ağustos'ta başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2022-2023 umre turlarının 15 Ağustos'tan itibaren başlayacağını, umrede 65 yaş altı olma ve Kovid-19 aşısı şartı aranmayacağını söyledi.

Umre turları 15 Ağustos'ta başlıyor
Umre turları 15 Ağustos'ta başlıyor
GİRİŞ 06.08.2022 03:22 GÜNCELLEME 06.08.2022 03:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bircan, AA muhabirine, umre turlarıyla ilgili hazırlıkları büyük oranda tamamladıklarını, turlar için kayıt almaya devam ettiklerini anlattı.

Vatandaşların umreye büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Bircan, her bütçeye uygun 9 farklı kategoride tur seçeneği oluşturduklarını bildirdi.

Turların Mayıs 2023'e kadar süreceğini aktaran Bircan, "15 Ağustos itibarıyla ilk kafilemizi kutsal topraklara göndermeyi planlıyoruz. 7, 11, 15 ve 24 günlük şeklinde her bütçeye uygun turlar planladık. Vatandaşlarımız, uzman hocalarımız rehberliğinde kutsal toprakların manevi havasını soluyacaklar inşallah." diye konuştu.

"Yaş sınırı olmayacak"

Geçen seneye oranla umre turlarına talebin yüzde 100'e yakın olduğunu belirten Bircan, "Dünden itibaren Kabe'nin etrafında bulunan bariyerler kaldırıldı. Umrede, 65 yaş altı ve Kovid-19 aşısı olma şartı aranmayacak. Yani yaş sınırı olmayacak. Bütün bunlar ibadet yapmayı biraz daha kolay hale getiriyor. Yine de vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Küffar otelleri dolsun...Büyük karlar yapsın..Müslümanları cennete uçursun..Allahın kitabına uymayanlar sadece turizm yapar...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turizm diye elin gevurunun kahrını çekiyor bu ülke, covid ve maymun çiçeği salgını gelmesi pahasına, siz de umre peşinde misiniz? Hac da değil, umre. Ülkenin şu döneminde bari biraz tutumlu olun.
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 1 yıl önce Şikayet Et
    kaç paraydığndan da bahsetseydin hoca efendi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı