PKK'dan Pençe Harekatını bitirmek için hain plan: TSK atış yaparken saldırdılar

PKK terör örgütü, Pençe Harekatının durdurulması için hain bir planı devreye soktu. PKK'nın saldırısı sonrası TSK'nın karşı ateş açtığı sırada teröristlerin sivilleri öldürdüğü, suçun da Türkiye üzerine atıldığı öğrenildi.

PKK'dan Pençe Harekatını bitirmek için hain plan: TSK atış yaparken saldırdılar
PKK'dan Pençe Harekatını bitirmek için hain plan: TSK atış yaparken saldırdılar
GİRİŞ 06.08.2022 15:06 GÜNCELLEME 06.08.2022 15:06
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

PKK terör örgütü üst yönetiminin Kuzey Irak’ta devam eden Pençe Harekâtının durdurulması, KDP’nin Türkiye’ye verdiği desteğin sonlandırılması ve Türkiye ile TSK aleyhine propaganda yapılması maksadıyla uyguladığı senaryo ortaya çıktı. Üs bölgesine PKK’nın yaptığı saldırı sonrasında karşı ateş açıldığı sırada örgütün piknik yapan sivil halka ateş açtığı, bu saldırının da Türk askerine mal edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Eylem talimatını veren ismin ise PKK sözde yürütme konseyi üyesi Fehmi Atalay olduğu belirlendi.

Kuzey Irak'ta TSK'nın Pençe Harekât bölgesinde bulunan bir üs bölgesine, 20 Temmuz'da teröristlerce roket ile saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıya güvenlik güçlerine karşı atış yapıldığı esnada terör örgütü tarafından bölgeye 4-5 km mesafede piknik yapan sivillere de aynı anda ateş açıldı. PKK terör örgütü saldırısında piknik yapan 9 sivil yaşamını yitirdi, 33 sivil de yaralandı. PKK terör örgütü öldürdüğü Iraklı vatandaşların Türk güvenlik güçlerinin atışı sonucu öldürüldüğü yönünde propaganda yaparak Türkiye'yi uluslararası alanda suçlu durumuna düşürmeye çalıştı.

EYLEM TALİMATI FEHMİ ATALAY'DAN

Eylemin talimatını terör örgütünün sözde Yürütme Konseyi Üyesi Amed Malazgirt kod adlı Fehmi Atalay'ın verdiği ortaya çıktı. Bölgede faaliyet yürüten teröristlerin 2 ay boyunca TSK'nın terörist saldırılarına verdiği tepkiyi ölçmek, keşif ve saldırı yapmak için hazırlık yaptıkları belirlendi.

BU TÜRKİYE'YE YÖNELİK İLK KARALAMA KAMPANYASI DEĞİL

Yapılan hain plan Türkiye'ye yönelik ilk karalama kampanyası değil. Yurt içi ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlarda ağır darbe alan, sözde üst düzey yöneticileri etkisiz hale getirilen terör örgütü, kurulduğu günden bu yana sivilleri hedef almaktan vazgeçmiyor. Geçen yıl da aynı bölgede 22 Ağustos'ta, iki Iraklı turistin araçlarına düzenlenen saldırı neticesinde öldürülmesi olayında Türkiye'yi suçlamaya yönelik karalama kampanyası başlatılmıştı.

Ancak olayın hemen ardından PKK terör örgütünün olayın sorumlusu olduğu ortaya çıkmıştı. PKK terör örgütü Irak Devleti Zaho/Parah köyünde piknik yapan Irak vatandaşlarını katlederek gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş oldu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Amerika Pkk ya Teröristlere Desdek Vermese Bu Örgün Cokdan Bitmisdi Tüm Amaclari Türkiyeyi Zayiflatmak enersini buraya Parayi buralara Harcamak TÜRKIYE YÜKSELMESIN USAK OLSUN AMACLARI
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Fistan giyenlerden her şey beklenir bunları sağ yakalayıp şöyle oryantal kıyafetleri giydirip kandilde cudide oynattıracan kıvrak adamlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde terörist ve seviciler varsa chp nin eteklerinde altılı ganyanın ikramiyesi fetö tutukluları salınsın pkk devlet kursun suriyede siha iha yapılmasın Akdeniz Karadenize sondaj dursun ve ülke koalisyonla 2 yl sürüp dagılsın sonrasımı 6 masa görevini yapmıştır siz uyumaya devam devam edin Türkiyem
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Meclistekileri bitirin dagdakilerin elini kolunu kesmis olursunuz.
    Cevapla
  • Gündogmus 52 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk dagda degilki bagda tüm 6 li masa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar