Tahıl koridorunda yeni gelişme! MSB: 4 gemi daha yola çıkıyor

MSB'den yapılan açıklamada "Yarın 1’i Odessa’dan, 3’ü Çernomorsk’tan olmak üzere 4 geminin Ukrayna limanlarından çıkışı, 1 boş geminin ise Ukrayna limanlarına girişi planlanmıştır." denildi.

GİRİŞ 06.08.2022 22:20 GÜNCELLEME 06.08.2022 22:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

"Tahıl Koridoru Anlaşması" kapsamında Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen gemiler yapılan incelemeler sonrası tek tek İstanbul Boğazı'ndan geçiyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Hulusi Akar’ın temasları ve İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki yoğun çalışma ve koordinasyon sonucunda; yarın 1’i Odessa’dan, 3’ü Çernomorsk’tan olmak üzere 4 geminin Ukrayna limanlarından çıkışı, 1 boş geminin ise Ukrayna limanlarına girişi planlanmıştır. Sevkiyatlar için hazırlık ve koordinelere devam edilmektedir." açıklamasını yaptı.

"NAVISTAR" İÇİN İŞLEMLER TAMAM

Konuya dair yeni açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) "Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından, İstanbul'un kuzeyinde demirleyen ve Ukrayna'dan İrlanda'ya 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemide denetim faaliyeti başarıyla tamamlandı. Gemi seyrine devam edecek." bilgisini paylaştı.

UKRAYNA'DAN İNGİLTERE'YE MISIR TAŞIYAN GEMİ, İSTANBUL'A DEMİRLENDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Ukrayna'dan İngiltere'ye 13 bin ton mısır taşıyan ROJEN isimli geminin İstanbul'un kuzeyine demirlendiği belirtildi.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "13 bin ton mısır taşıyan ve Ukrayna'dan İngiltere'ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı'ndan ayrılan Malta bayraklı ROJEN isimli gemi de İstanbul'un kuzeyine demirledi. Geminin denetimi yarın sabah gerçekleştirilecek" denildi.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE saçma sapan işlerle uğraşacağına suriyeye güvenli bölge için operasyon başlatsın
    Cevapla
  • kim kimdir 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere İrlanda Afrika kadar aç mıymışda oralara gidiyor bu gemiler. işi yapan biz yöneten kim?
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    YA Hep TÜRKİYE KOŞTURUYOR ÇALIŞİYOR ÇABALIYOR ABD AVRUPANIN UMRUNDA MI AFRİKA MEKSİKA AÇ kalmış Ve digerleri umrundamı sadece SİLAHLAR VERSİN ÜLKELERE Savaşsın ÖRNEK pkk teröre ABD SİLAH veriyor net İsraile AFRİKAYA UKRAYNAYA silah veriyor SAVAŞ devam etsin bunlarda İZLESİN bunlara güç GÖSTERİSİ LAZIM
    Cevapla
  • Dev 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakkı Dayı doğru söylüyor. İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir. Milletimizin sadakası olsun.
    Cevapla
  • Hakkı Dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz, yüce yaratıcımız Cenab-ı Allah'ın bize insan için emrettiği şeyleri yerine getiriyoruz, Allah Kerimdir. O ne güzel velidr...
    Cevapla
  • 1 inci ANDERUN 1 yıl önce Şikayet Et
    hulisi baba ALLAH cc lu hu senden razi olsun.
    Cevapla
  • Eko 1 yıl önce Şikayet Et
    Koridor bize.ekmek zammi olarak yansidi var mi boyle bir dunya ya bi ekmek 4 lira Allah tan korkunuz da kalmadi artik ey hukumet zincir marketlere akaryakit sirketlerine holdinglere calisacak herkes onlarin vergisini 1 indirdi herseye zam geldi artik yeter
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Denges ekmek bundan çok önce zamlandı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi