AYD ve UMED'den Enginyurt ve korumasının Latif Şimşek'e saldırısına sert tepki

DP Milletvekili Cemal Enginyurt’un koruması ile birlikte gazeteci Latif Şimşek’e canlı yayında saldırmasına Anadolu Yayıncılar Derneği ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'nden sert tepki geldi.

GİRİŞ 07.08.2022 13:29 GÜNCELLEME 07.08.2022 13:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Tv100 ekranlarında Pınar Ardor'un sunduğu “Gündeme Dair” programına Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteci Latif Şimşek, gazeteci Barış Yarkadaş ve yazar Doğan Çağlar konuk oldu.

Programın ilerleyen saatlerinde Enginyurt ve Şimşek arasında tartışma çıktı. Enginyurt ve koruması, Şimşek'e sözlü ve fili bir saldırı gerçekleştirdi. 

DP Milletvekili Enginyurt'un gazeteci Şimşek'e saldırdığı anlar kameradaDP Milletvekili Enginyurt'un gazeteci Şimşek'e saldırdığı anlar kamerada

Cemal Enginyurt ve gazeteci Şimşek arasında canlı yayında gerilimCemal Enginyurt ve gazeteci Şimşek arasında canlı yayında gerilim

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ VE UMED'DEN SERT TEPKİ

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), "Cemal Enginyurt’u kınıyoruz TV100 Televizyonunda  yayınlanan bir tartışma programında Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması tarafından gazeteci Latif Şimşek’e  sözlü ve fili bir saldırı gerçekleştirilmiştir.  Basın özgürlüğü tartışmaları bir tarafa insanlıkla ilgili olmayan bu hareketi şiddetle kınıyoruz. Kendi fikirlerini anlatmak yerine kaba güce başvurmak acizliktir. Öte yandan tv kanalları raiting uğruna şiddeti, nefreti körükleyen yayınlara yer vermemelidir." açıklamasında bulundu.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) ise sosyal medya hesabından, "DP Milletvekili Cemal Enginyurt’un koruması ile birlikte gazeteci Latif Şimşek’e canlı yayında saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Savcıları derhal resen soruşturma başlatmaya davet ediyoruz." paylaşımında bulundu.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana bi deng geleçektin varya sen
    Cevapla
  • Dev 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin vekili nasıl oluyorda millete saldırıyor dokunulmazlık kürsi dokunulmazlığı olmalı kimsenin suç işleme lüksü olmamalı, bu edepsizliktir.
    Cevapla
  • Cezayir firat 1 yıl önce Şikayet Et
    bu vekil musvetesini agirlayan kanali protesto edelim
    Cevapla
  • RUMUZ DADAŞ 25 1 yıl önce Şikayet Et
    Medya ozgurluyu diye aniranlar nerdesiniz, hadi gorelim boyunuzun olcusunu, buda bir gazeteci karsi ciksaniza kinasaniza, yada Demokrat parti baskani hadi ihrac etsene gazeteciye saldirdi diye, solcu bir gazeteci olsa ve Akp Mhp li birisi olsa yeri goyu bir araya getirirdiniz, habire yalandan adalet diyorsunuzya hadi gorelim adaletinizi.
    Cevapla
  • dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip adamlar bir de makam sahibi olsalar millete neler yapmazlar bir millet vekili olmak bu kadar mı insanı şımartır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır