MYK toplantısı bugün: Dar gelirliler için yeni çözümler masada

AK Parti'de MYK bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. MYK'da Rusya lideri Putin'le Soçi'de yapılan görüşme, dar gelirli için atılacak yeni adımlar, sosyal konut projesi, KPSS soruşturması ve diğer başlıklar ele alınacak.

GİRİŞ 08.08.2022 08:03 GÜNCELLEME 08.08.2022 09:31
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin detaylarını kurmaylarıyla paylaşacak.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasi trafiğinin ana hatlarını da anlatacak. 2023 seçimlerine 10 ay gibi kısa bir süre kalması nedeniyle toplantıda iç politikada yaşanan gelişmeler de geniş olarak ele alınacak.

KPSS SORUŞTURMASI

14 Ağustos AK Parti'nin kuruluş yıldönümü için hazırlıkların da konuşulacağı MYK'da, ekonomiden sağlığa, KPSS sorularından provokatif saldırılara kadar pek çok konu başlığı masaya yatırılacak. Toplantıda Türkiye'nin terörle mücadeledeki başarısı da değerlendirilecek.

EKONOMİDE ATILAN ADIMLAR VE DAR GELİRLİ İÇİN YENİ ÇÖZÜMLER

Ekonomide atılan adımlar da toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmamak adına Türkiye'nin dört bir yanına giden parti teşkilatı; izlenimlerini ve hazırladıkları raporu Erdoğan ile paylaşacak. Dar gelirli ailelerin dört gözle beklediği sosyal konut projesinin piyasalara yansımaları, kira ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlara etkileri değerlendirilecek.

Vatandaşın talep ve beklentilerinin raporlar halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı toplantıda, dar gelirlilerin alım gücünün artırılması konusunda atılacak yeni adımlar da gündeme gelecek.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / FATMA GÖKSU
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 96
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    6 yıllık emekliyi 3500 emeklilikle bolluk yaşıyoruz reis
    Cevapla
  • Türker akbulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm köylerde yonca ekimi ni kaldırmakla başlar ve devam eder gider ecevit zamanında abd bin attığı sindi planla buğday ekimi durdu üreticiyi kalbinden vurdu ülkede adaletsiz dağılım var acilen varlık vergisi maaş ve vergi reformu sart ayrıca devlet büyük marketlere anlaşıp onların kiraları ni üstlendi enflasyon kalıcı düşer trt vay be hepimiz ekonomist olduk hep bunların ana nedeni be olabilir
    Cevapla
  • rahmetullah 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin yüzde 95 dar gelirlisayın cumhurbaskanı sen kimden bahsediyon belli bizlerden bahsetmedigin insanları yoklukla terbiye ediyon sen yanındaki milletten bir haber danısman ve gazetecilerini degiştir gercekleri gör bu millet secimde seni degiştirecegi kesin cünkü boş tencere ikditarı kesin yıkar agzınla ala kuş tutsan faydası yok
    Cevapla
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    5milyon eyt bekliyor
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kasapta,markette, seyahatte, her ne mekanda olursa olsunlar. Biri 50 / 70 bin biri 3 / 5 bin alıyor ise... Eyvah 3/5 bin geliri olanın hâline. Bu ülke ise eyvah ülkeye. Yüksek gelirli herşeye ulaşabilir fakat alttaki gelirli kesin ezik. Adil gelir tüm vatandaşların erişim hakkını elde etmesidir. Bu hak yat kat değil. Karnı doyacak, başını sokacak mesken olacak, kafası rahat morali yerinde olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama