Eyüp Sultan Türbesi'nin çinilerine çekiçli saldırı

İstanbul'da dün akşam Eyüp Sultan Türbesi'ne çekiçli saldırı gerçekleşti. Saldırıyı düzenleyen zanlı kıskıvrak yakalandı

GİRİŞ 08.08.2022 11:11 GÜNCELLEME 08.08.2022 17:04
Bu Habere 225 Yorum Yapılmış

Eyüp Sultan Türbesi'ne çekiçle zarar veren saldırgan gözaltına alındı. Olayda, Eyüp Sultan Türbesine dün saat 21.30 sıralarında gelen çekiçli saldırgan, hacet penceresinin sağ ve sol tarafındaki çini levhaların üzerindeki 'pençe' motiflerine zarar verdi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ MÜDAHALE ETTİ

DHA'nın haberine göre, saldırgana türbenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Yakalanan saldırgan polise teslim edildi.

ZİHİNSEL ENGELLİ RAPORU OLDUĞU BELİRLENDİ

Saldırganın, Prof.Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce düzenlenmiş yüzde 80 oranında zihinsel engelli raporu olduğu belirtildi.

ÇİNİLERİN TAMİRİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından tahrip edilen çinilerin tamiri için çalışma başlatıldı.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 225
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Çiniler kırıldıktan sonra nasıl tamir edilir?
    Cevapla
  • kral 1 yıl önce Şikayet Et
    deliyse parayı bilmez, kendine zarar verir bi deneyin ha gerçek deli değil ise o zaman eşşek sudan gelinceye kadar iyi bir benzetin
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyüp sultan cami nin avlusunda bulunan iki cinide şeytanı simgeleyen hayvan figürleri vardı. Belli ki bunlar oraya kötü amaçla koyuldu. Kırılan ciniler acaba onlar mı. Haberin ayrıntılarını bilmeden yorum yapmak doğru değil.
    Cevapla
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Kodese Greek yok. Madem zarar veriyor etrafina akil hastanesinde Yamaha bagli 1 ay bellerin bakalim yapacakmi birdaha
    Cevapla
  • Malatya 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse kutsallarımıza el uzatmaya başladılar hemde kendi ülkemizde kardeş kanı dökmenin hevesi içine düşmüşler yine abd nin kgb ajanları cia mossad ve diğer birçok ajanlar devrede bunlara karşı uyanık olmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi