Cemevi Başkanı Sarıtaş'a yönelik saldırıya ilişkin 9 şüpheli yakalandı

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ın darbedilmesine ilişkin 9 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıyı, Alevi Derneği Kurulu üyesinin azmettirdiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 09.08.2022 09:41 GÜNCELLEME 09.08.2022 11:42
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarıtaş'ın, Orhantepe Mahallesi'nde 5 Ağustos'ta akşam saatlerinde evinin önüne motosikletli iki kişi tarafından saldırıya uğraması ve yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin çok kapsamlı inceleme yürüttü.

Yapılan çalışmalarda, Alevi Derneği Kurulu üyesi Naki D. (48) ile mağdur Selami Sarıtaş arasında kişisel husumet bulunduğu, Naki D'nin, Sarıtaş'ın itibarının zedelenmesi için yardım istediği Murat D'nin (41) durumu Muhittin F'ye (32) söylediği, bu kişinin durumu aktardığı Serkan G'nin (36) Ahmet Y. (30) ile saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

Araştırmanın devamında, Naki D, Murat D, Muhittin F, Serkan G. ve Ahmet Y'nin yanı sıra konuyla ilişkisi olduğu belirlenen 4 şüphelinin daha kimliğini belirleyen polis, 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ayrıca, 15 ikamet ve bir iş yerinde yapılan aramalarda pompalı tüfek ile olayda kullanıldığı belirlenen motosiklet ele geçirildi.

Zanlıların sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

SALDIRI TALİMATI VERDİ 

Edinilen bilgiye göre konuyla ilgili başlatılan incelemede olayı gerçekleştiren kişilerin S.G.(36) ile A.Y. (30) olduğu tespit edildi. Şüphelilerden A.Y’yi yakalayarak gözaltına alan polis, şüphelinin ifadesine başvurdu.

A.Y.’nin verdiği ifadenin ardından soruşturmayı derinleştiren polis, saldırıyı Sarıtaş’la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş ile husumeti bulunduğu belirlenen N.D.’nin azmettirdiği ortaya çıkardı. N.D., Sarıtaş’a saldırı düzenlenmesi için M.D. (41) isimli kişiden yardım istedi. Bunun üzerine M.D. ise M.F. isimli kişiye giderek konuyu anlattı. M.F., M.D.’nin isteği üzerine S.G. ve A.Y.’ye saldırı talimatı verdi. Polis ekipleri, incelemenin ardından azmettirici N.D. ile birlikte yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen M.D., M. F., B.S. (35), B.E. (32), E.Y. (36), S.A. (36) ve R.O.İ.’yi (39) gözaltına aldı.  Saldırıyı gerçekleştiren diğer şüpheli S.G.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olduğu kaydedildi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 70
  • emre1907 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainlikte sinir tanimiyorlar sirf,emellerini gerceklestirmek ugruna kutsal saydiklari degerleri yok ve inkarina meylediyorlar karsitlik susu verip kendileri sucu isliyor cemevine ,camisine ibadethanesine kutsalina sahip cikan bir inanir asla zarar vermez vermemistide cunki herkesin inanisi kendinedir. bilir.
    Cevapla
  • Kanan avanaktir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yıldır bir Sünni bir Aleviye zarar vermediyse, herkesin özgürce inancını yaşadığı bu ulkede şimdi niye zarar versin. Ortadoksu, sabetayi, suryanisi kim kime ne yapmış. Yapmışsa halk yapmamış, tamam kabul zamanında Tunceli bombalatilmis da bunu halkımız yapmamış sonuçta. Az akıllı olun yav.
    Cevapla
  • no name,no face 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş artık yalancı çoban hikayesine döndü...!!!
    Cevapla
  • ing 1 yıl önce Şikayet Et
    BAŞKA YOLLARI KALMADI ÇÜNKÜ VATANhainligini denediler yok o bu şu o da yok nyapcaklar akrep gıbı en son birbırlerini sokcaklar
    Cevapla
  • Bayram Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem ayının içinde bilerek yaptırıyorlar bu olayları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar