Sözcü'nün 'Cemevi' provokasyonu! Kendi kendilerini yalanladılar

Sözcü Gazetesi, Erdoğan'ın Cemevi ziyaretinde duvarda Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali fotoğraflarının yerlerinin bilerek değiştirildiği yalanını manşete taşırken, Sözcü Yazarı Saygı Öztürk ise köşe yazısında bu durumu yalanladı.

Sözcü'nün 'Cemevi' provokasyonu! Kendi kendilerini yalanladılar
Sözcü'nün 'Cemevi' provokasyonu! Kendi kendilerini yalanladılar
GİRİŞ 10.08.2022 15:21 GÜNCELLEME 10.08.2022 15:50
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cemevlerine yönelik alçak saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, Muharrem iftarına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hüseyin Gazi Cemevi'nde katıldığı Muharrem iftarı öncesi cemevinin yerleşim düzeninin değiştirildiği, Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali'nin fotoğraflarının başka duvara taşındığı yalanı ortaya atıldı. Sözcü Gazetesi de bu yalanı gazetenin manşetine taşıyarak algı operasyonuna kalkıştı.

SÖZCÜ'DEN YALAN MANŞET

Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi'nde katıldığı Muharrem iftarı sonrasında Sözcü'de, cemevindeki yerleşim düzeni ile ilgili iddialar ortaya atıldı; cemevi duvarında yer alan Hz. Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk'ün tablolarının kaldırıldığı öne sürüldü. Erdoğan'ın katıldığı programların yayınlandığı "Erdoğan Dijital Medya" hesabında söz konusu fotoğrafların cemevi duvarında yer aldığı bir görüntü paylaşılınca; bu kez de yerlerinin Erdoğan için değiştirildiği yalanı ortaya atıldı.

SÖZCÜ'NÜN YALANINI KENDİ YAZARLARI ORTAYA ÇIKARDI

Sözcü Gazetesi cemevi haberlerinin yer aldığı yalanları manşetine taşırken, Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, Sözcü'nün manşetteki haberin yalan olduğunu ortaya çıkaran bir köşe yazısı kaleme aldı. 

CEMEVİ YETKİLİSİ TABLO GERÇEĞİNİ AÇIKLADI

Arkada bulunan tabloların yerlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan geleceği için değiştirildiği iddiasında bulunan Sözcü Gazetesi'ne, en büyük cevap kendi yazarlarından geldi. Saygı Öztürk, köşe yazısında Cemevi Vakfı'nın bir yetkilisiyle yaptığı konuşmayı aktardı. 

İşte cemevi yetkilisinin Sözcü yazarına anlattığı gerçekler:

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Orhan Uçar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay Kemal acaba Birgül cem evinde böyle bir ziyaret ettimi merak ediyorum Arka daki resimler ne olursa olsun dürüst lük olsun chpkk hayatınız yalan üzerine kurulu
    Cevapla
  • İSLAM 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu basın kuruluşları islam düşmanı vatan hainleridir.
    Cevapla
  • TIRIS 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi makam odasında arkasında kocaman Atatürk resmi olan, gittiği mitinglerde kocaman Atatürk posteri asılan bir Cumhurbaşkanı cemevinde Atatürk fotoğrafından rahatsız olacak. Şu anda size kargalar bile gülüyor.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ülke yanmış umurlarında olmuyo... Tek yaptıkları yalan algı
    Cevapla
  • M.S.A. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi din düşmanı ve vatan haini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar