PKK'ya üst üst darbeler: Canlı bomba ve Karayılan'ın talimat verdiği Mehdi Mıhçı yakalandı

Son iki günde terör örgütü PKK'ya çok ağır darbe vuruldu. 9 terörist etkisiz hale getirildi. PKK elebaşı Karayılan'ın eylem için gönderdiği PKK'lı terörist İstanbul'da, eylem hazırlığında olan canlı bomba ise Azez'de yakalandı.

GİRİŞ 11.08.2022 13:27 GÜNCELLEME 11.08.2022 13:52
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK/KCK adına eylem yapmak için İstanbul’a geldiği tespit edilen ‘Seydo Botan Gever’ kod adlı Mehdi Mıhçı’yla birlikte 3 teröristin daha yakalandığını bildirdi. Teröristlerin barındıkları yerlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

Silahlı terör örgütü PKK/KCK adına eylem yapmak üzere İstanbul’a geldiği tespit edilen ve örgütün sözde özel kuvvetler bünyesi içerisinde bomba eğitimi veren, ‘Seydo Botan Gever’ kod adlı Mehdi Mıhçı, sahte kimlikle beraber yakalanarak gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mıçı’yla birlikte 3 teröristin daha yakalandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde; PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü adına İstanbul ilinde bombalı eylem (fedai eylem) yapmak üzere gelen sözde özel kuvvetler içinde bomba eğitimi veren ‘Seydo Botan Gever’ kod adlı Mehdi Mıhçı isimli örgüt mensubu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonuyla, sahte kimlikle yakalanarak, gözaltına alınmıştır. 2014 yılında PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün kırsal alanına katıldığı tespit edilen teröristle birlikte, 3 şahıs gözaltına alınmıştır. Kaldıkları yerde yapılan aramalarda silah, sahte kimlik ve dijital meteryallere el konulmuştur.”

MSB: 9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Suriye’nin kuzeyinden Mardin hudut hattımıza taciz ateşi açan 6 PKK/YPG'li terörist Türk Silahlı Kuvvetlerimizin cezalandırma atışları ile etkisiz hâle getirildi." denildi.

3 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Eren Abluka-29 İç Güvenlik Operasyonu kapsamında Hakkari Çukurca Kazan Vadisi'nde, biri turuncu kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından operasyonla ilgili yapılan açıklamada, “ Eren Abluka-29 operasyonu çerçevesinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca, Hakkari ili Çukurca ilçesi Meşeli Mahallesi Kazan bölgesinde, 10 Ağustos günü, J-SİHA, ANKA ve Hava Kuvvetlerinin desteğinde JÖH ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı nokta operasyonunda, 1’i turuncu kategoride olmak üzere toplam 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

PKK'LI TERÖRİST PATLAYICI VE CANLI BOMBA YELEĞİYLE YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK/KCK Terör Örgütü mensubu Abu Ali kod adlı Hasan Najjar'ın 1.8 kg C-4 Plastik Patlayıcı, canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmatla yakalandığını açıkladı. Soylu, "Sınırlarımız içinde de, sınır ötesinde de terörislere göz açtırmayan; Emniyet Teşkilatımıza, Emniyet İstihbarat Birimlerimize, Jandarmamıza, Suriye Görev Gücü'ndeki Kahraman Evlatlarımıza tebrikler" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA, HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 133
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de bu kadar terør pkk yakalaniyir bunlarin hic birisi liderleri nerde bilmez mi bence demiyorlar iki cuvak un bozuk silah yeri diyor bir kac ise yaramaz adam ismi az ceza alip yine yapiyorlar kimse cikip ben ordatv baktim yattim demesin hepsi katil agir ceza alacak liderlerinin yerini bilmem dese bile yapan bence
    Cevapla
  • Firat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari sehire sokan chpdir kesin belediyelere nede olsa soktular binlerce pkk sevicileri dhkclileri hasta elerden giden binlerce ilacida kandilde ve pkk kanplarindadir bu ulkenin en buyuk dusmani chpkkdir Ataturk den sonrasi hep haindir
    Cevapla
  • ffffYyyY 1 yıl önce Şikayet Et
    E tamam canlı bombaymış Bağlayın bombayı uçurun gitsin Sakin getirip bizim vergisiyle beslemeyin Kendini gebertecekti siz gebertin gitsin
    Cevapla
  • PekKalleşKöpekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu aşşağılık pisliği öyle metodlarla konuşturun ki söylemediği her şeyi ötsün..Ondan sonra da öyle bir çukura atın ki orada her türlü haşarat ve canlı türü olsun.Ondan sonra da kapağı kapatıp unutun..
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanan teröristleri denek olarak labaratuvar da deneylerde kullanacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi